Παρασκευή 25 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ
Η κυβέρνηση να μην ενδώσει σε πιέσεις...

Με την ευχή ότι ο υπουργός Παιδείας θα συνεχίσει να κινείται στο πνεύμα της αντιδραστικής μεταρρύθμισης, εμφανίστηκε ο Γεράσιμος Αρσένης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Παιδείας, ο οποίος διατηρεί τις επιφυλάξεις του να κάνει επιμέρους σχόλια όταν ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις πιέσεις και τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και έχοντας επωμιστεί προ πολλού τη λαϊκή κατακραυγή, ο Γερ. Αρσένης έσπευσε να προειδοποιήσει τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το τι «μέλλει γενέσθαι». Καλεί, λοιπόν, τον υπουργό Παιδείας να διατηρήσει την ίδια αδιάλλακτη στάση, απέναντι σε εκείνους που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν παιδεία, που είχε ο ίδιος όσο ήταν υπουργός:«Ο κ. Υπουργός να προστατεύσει την ακεραιότητα των βασικών αρχών της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και να αντισταθεί σθεναρά σε πιέσεις για αλλαγές που προωθούν ιδιοτελείς σκοπούς και συντεχνιακά συμφέροντα» ! Παράλληλα, υπενθύμισε στον Π. Ευθυμίου το καθήκον κάθε ...σωστού υπουργού:«Να σηματοδοτήσει στον πολίτη ότι η κυβέρνησή μας δεν ενδίδει σε πιέσεις και προχωρεί με συνέπεια και χωρίς πισωγυρίσματα, στην υλοποίηση του έργου της σε όλους τους τομείς».

Το εκπαιδευτικό κίνημα γνωρίζει πως και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα κάνει το καθήκον της, ωστόσο γνωστοποιεί ότι θα κάνει και εκείνη το δικό της: Θα συνεχίσει τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ