Παρασκευή 25 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Σκληρή λιτότητα στο όνομα της ... διατηρησιμότητας των επιδόσεων

Πολιτική σκληρής λιτότητας είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός προκειμένου να εξασφαλίσει τη «διατηρησιμότητα» των επιδόσεων που οδήγησαν τη χώρα στην ΟΝΕ. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε με θέμα την εκπαίδευση, βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί και στην οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του.

Ο πρωθυπουργός προϊδέασε τους υπουργούς για τα όσα πρόκειται να ανακοινώσει το επόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, όπου εκεί, όπως είθισται, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει, κατά κύριο λόγο, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Οπως είπε μετά το Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, «η δική μας πολιτική έχει αποσαφηνιστεί με αποφάσεις που έχουμε λάβει σε συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου την προηγούμενη περίοδο. Τα μέτρα που εξαγγείλαμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό είναι αυτά τα οποία οριοθετούν και τις δράσεις που θα αναλάβουμε την ερχόμενη περίοδο».

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δ. Ρέππα, περιέγραψε ως εξής τους στόχους που θέτει η κυβέρνηση στον τομέα της οικονομικής πολιτικής:

«Η ενσωμάτωση της ελληνικής οικονομίας στην ευρωπαϊκή. Η επίτευξη της διατηρησιμότητας όσων επιτευγμάτων έχουμε σημειώσει έως σήμερα. Η αξιοποίηση των πόρων που έχουμε για την περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση της χώρας μας. Η ενίσχυση των πτυχών της κοινωνικής πολιτικής μας. Και βεβαίως είναι η επίτευξη, τελικώς, της πραγματικής σύγκλισης της ελληνικής κοινωνίας με τις άλλες χώρες της ΕΕ».

Οπως σημείωσε ο υπουργός Τύπου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού της χώρας.

«Ο κ. Σημίτης, πρόσθεσε ο Δ. Ρέππας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί, όσον αφορά τις δαπάνες στο δημόσιο τομέα. Η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ μάς δίνει καλύτερες δυνατότητες, δημιουργεί περισσότερες προϋποθέσεις για να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα περιορίσουμε την προσοχή, το ενδιαφέρον και τη μέριμνα που έως τώρα έχουμε επιδείξει, προκειμένου να διατηρήσουμε τα οικονομικά επιτεύγματά μας. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις δαπάνες που θα κάνει το δημόσιο την ερχόμενη περίοδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνταγές και συστάσεις από τους τραπεζίτες(2000-04-29 00:00:00.0)
Ερώτηση απάντηση(2000-03-16 00:00:00.0)
«Διατηρησιμότητα» θα πει...(2000-03-15 00:00:00.0)
Επιβεβαιώθηκε ο ερχομός νέου εκσυγχρονιστικού , αντιλαϊκού κύματος(2000-02-06 00:00:00.0)
Συμφώνησαν για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής(1998-09-04 00:00:00.0)
"Είμαστε σπουδαίοι αλλά δε μας καταλαβαίνουν"...(1998-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ