Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Χιλιάδες άστεγοι από ισχυρό σεισμό

ΠΕΚΙΝΟ.--

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στην ύπαιθρο μετά το σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την πόλη Πούερ της επαρχίας Γιουνάν την Κυριακή, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να βρουν το θάνατο και πάνω από 300 να τραυματιστούν. Σύμφωνα με αξιωματούχους, πάνω από 120.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στην περιοχή διανεμήθηκαν σκηνές, κουβέρτες και άλλος ιματισμός. Ο σεισμός, που χτύπησε στις 05.34, έπιασε πολλούς κατοίκους στον ύπνο. Κατέστρεψε σπίτια, προκάλεσε ζημιές σε δρόμους, τηλεφωνικές και ηλεκτροδοτικές γραμμές καθώς και την υδροδότηση.

  • «Συμμορίες» κατηγορούν οι κινεζικές αρχές και η Ιντερπόλ για το εμπόριο επικίνδυνων πλαστών φαρμάκων στην Κίνα και στη ΝΑ Ασία. Εκτιμάται ότι το λαθρεμπόριο αποδίδει 75 δισ. δολάρια το χρόνο.
  • Απεβίωσε ο αντιπρόεδρος της Κίνας Χουάνγκ Τζου, σε ηλικία 68 ετών, από ασθένεια που δεν ανακοινώθηκε - δυτικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας. Ηταν επικεφαλής της χάραξης πολιτικής στον οικονομικό τομέα και στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου Ζεμίν.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ