Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Πολύνεκρες επιθέσεις κατά κατοχικών

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Ενα από τα αιματηρότερα τριήμερα ήταν αυτό που πέρασε για τις αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις, καθώς σε διάφορες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ σκοτώθηκαν 14 στρατιώτες και τραυματίστηκαν 13. Αιματηρά, όμως, αποδείχτηκαν τα τελευταία 24ωρα και για τους Ιρακινούς πολίτες.

Την Κυριακή, από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε λαϊκή αγορά στο Μπάλαντ Ρουζ, σκοτώθηκαν 10 πολίτες και τραυματίστηκαν 25. Η επίθεση φαίνεται ότι είχε στόχο μια αστυνομική περίπολο που, όμως, καθυστέρησε να περάσει από το καθορισμένο σημείο.

Χτες, 7 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 18 τραυματίστηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στις περιοχές Ζαφρανίγια, Μπαμπ ελ Μουαντχάμ, Φαντλ, Χίλα και Ισκαντιρίγια. Την ίδια στιγμή, ο σουνίτης αντιπρόεδρος της χώρας, Τάρεκ αλ Χασεμί, επισκεπτόταν την Αίγυπτο όπου επρόκειτο να έχει συναντήσεις με την αιγυπτιακή ηγεσία από την οποία επρόκειτο να ζητήσει βοήθεια για την επίτευξη σταθερότητας στη χώρα του.

Τέλος, συνεχίστηκαν, με μικρότερη ένταση, το Σαββατοκύριακο οι μάχες μεταξύ αντίπαλων σουνιτικών ομάδων σε συνοικίες της Βαγδάτης, με επίκεντρο την Αμιρίγια. Ενοπλοι που πρόσκεινται στην ισλαμιστική σουνιτική «αλ Κάιντα» και στα παρακλάδια της συγκρούονταν για πολλοστή ημέρα με ενόπλους άλλων σουνιτικών εθνικιστικών αντιστασιακών οργανώσεων, που διαφωνούν με τις μεθόδους των ισλαμιστών και τους κατηγορούν ότι βλάπτουν τους σκοπούς της αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ