Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Σε συνεχή συναγερμό

Μεγάλη διαδήλωση στήριξης της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, το Σάββατο

Δυναμικά τα μπλοκ του ΚΚ Βενεζουέλας στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στο Καράκας
Δυναμικά τα μπλοκ του ΚΚ Βενεζουέλας στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στο Καράκας
ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Εδώ, σήμερα, θα κονιορτοποιήσουμε την ιμπεριαλιστική στρατηγική ενός βελούδινου πραξικοπήματος ή ενός πολύχρωμου πραξικοπήματος», θα τονίσει το Σάββατο προς τους μυριάδες διαδηλωτές ο Ο. Τσάβες, από την εξέδρα που είχε στηθεί στην Αβενίδα Μπολίβαρ, στο κέντρο του Καράκας, σύμφωνα με το ABN.

Το Σάββατο ήταν ημέρα της μεγάλης κινητοποίησης των λαϊκών δυνάμεων της Βενεζουέλας, η ημέρα που το κέντρο του Καράκας σείστηκε από την «Μεγάλη Αντιιμπεριαλιστική Μπολιβαριανή Διαδήλωση». Εκατοντάδες χιλιάδες από κάθε γωνιά του Καράκας, ένωσαν τη φωνή τους ενάντια σε όλα τα σχέδια αποσταθεροποίησης και πρόκλησης χάους που έχουν εκπονηθεί από την εγχώρια ολιγαρχία και τις ΗΠΑ και αποστέλλαν μήνυμα ότι βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Αυτή τη φορά αφορμή είναι η μη ανανέωση της άδειας λειτουργία του δικτύου RCTV, που έχει προκαλέσει «αγανακτισμένες διαδηλώσεις» της αντίδρασης... ενάντια «στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου», όπως δήλωσαν για άλλη μία φορά την Κυριακή σε μία ακόμη διαδήλωση, χωρίς μέγα πλήθος και για το λόγο αυτό χωρίς προκληθέντα παρατράγουδα.

Εξάλλου, όπως δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος Τσάβες προς τους μυριάδες διαδηλωτές, ουδόλως τον απασχολεί «η προπαγάνδα και τα ψεύδη της εγχώριας και της διεθνούς ολιγαρχίας», αυτό που πραγματικά «για μένα έχει σημασία είναι η αξιοπρέπεια του λαού, αυτό που προέχει είναι η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της πατρίδας μας»...

Εντούτοις, χτες ο Πρόεδρος Τσάβες, προειδοποίησε για τον κίνδυνο «πολύχρωμου πραξικοπήματος» κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στην εκδήλωση για την υπογραφή συμφωνιών στο πλαίσιο της ALBA, παρόντων του Προέδρου της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα και της υπουργού Ξένων Επενδύσεων και Οικονομικής Συνεργασίας της Κούβας, Μάρτα Λόμα. Σύμφωνα με την «Πρέσνα Λατίνα» ο Πρόεδρος Τσάβες τόνισε ότι η Βενεζουέλα παραμένει σε συναγερμό καθώς η τακτική όσων ορέγονται την ανατροπή έχει αλλάξει και ότι πλέον εγκαταλείπουν την πρακτική των βίαιων αντιδράσεων και θα προσπαθήσουν για «μη βίαιες ενέργειες», όπως συμβαίνει και στη Γεωργία και στην Ουκρανία.

Στην ίδια τελετή ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε στις χώρες που συμμετέχουν στην ALBA, δηλαδή την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και τη Βολιβία, να συστήσουν μία «Ομοσπονδία», ώστε μεταγενέστερα «να ενταχθούν και κράτη της Καραϊβικής και άλλα της Λατινικής Αμερικής».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org