Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ - ΒΙΕΤΝΑΜ
Συνάντηση Κάστρο με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ

Associated Press

ΑΒΑΝΑ.--

Ο Κουβανός Πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αβάνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ, Νονγκ Ντουκ Μανχ, με τον οποίο είχε δίωρη συζήτηση, στην οποία επιβεβαιώθηκαν οι δυνατοί δεσμοί των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου, ο Φιντέλ Κάστρο και ο Νονγκ Ντουκ Μανχ αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κατάσταση της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, περιοχή όπου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ έκανε περιοδεία τις προηγούμενες μέρες.

Ο Κουβανός ηγέτης εξέφρασε τον θαυμασμό του στον ηρωικό λαό του Βιετνάμ και τις κατακτήσεις που έχουν συντελεστεί στους τομείς της οικονομίας, της εκπαίδευσης και της υγείας. Εξήγησε επίσης τα θετικά αποτελέσματα της ενεργειακής επανάστασης ανάμεσα στην Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Από τη μεριά του, ο Νονγκ Ντουκ Μανχ εξέφρασε την ικανοποίηση για την ανάρρωση του Φ. Κάστρο και του μετέφερε την αλληλεγγύη και τη στοργή του λαού του.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ είχε επίσης συνάντηση με τον Κουβανό αντιπρόεδρο, Κάρλος Λάγε, καθώς και με τον Ραούλ Κάστρο, τον αντιπρόεδρο και δεύτερο γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, και επισκέφθηκε τοποθεσίες οικονομικού, κοινωνικού, πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ