Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

Save Our System: «Ηταν μια από τις χειρότερες στιγμές του Κοινοβουλίου της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας (...) αυτή η κρίση δημιουργεί επιπλέον καθήκοντα για τη ριζοσπαστική αριστερά, να μεταφέρει, με πιο ενισχυμένες δυνάμεις, τις αγωνίες των πολιτών και να καταστήσει πιο ουσιαστική και κοινωνικά ευαίσθητη την πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή. Δηλαδή να αλλάξει το ήθος και το περιεχόμενο της κυρίαρχης πολιτικής» (ο Νίκος Φίλης στην «ΑΥΓΗ»).

ΑΥΤΟ ΔΑ ΕΛΕΙΠΕ... «Ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν για πράκτορα και χαφιέ» (από την επιστολή του Φυντανίδη στους δημοσιογράφους της «Ε» / «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13»).

ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΕΙΣ: «Με τις εκλογές προ των πυλών τα ορφανά του εκσυγχρονισμού ξαναβγήκαν στο σεργιάνι, ανακυκλώνοντας τις ίδιες θεωρίες για τον εξοστρακισμό της Αριστεράς "επειδή είναι ασύμβατη με τη Δημοκρατία" (τους), αλλά ζητώντας εκβιαστικά τις ψήφους της για να "κόψουμε τον δρόμο της Δεξιάς". Μεσαία τάξη ξανά λοιπόν: δυναμική, μοντέρνα, ιδιωτικοποιημένη, ανταγωνιστική, ελαστικοποιημένη και άκρως συντηρητική. Και το κόμμα αυτής το ΠαΣοΚ: το οποίο - λένε - είναι αριστερό αλλά πρέπει να επεκτείνεται ως τον κεντροδεξιό χώρο αγκαλιάζοντας και τις προοδευτικές δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού. Μια διαταξική δηλαδή σούπα με αριστερό λέγειν και συντηρητικό πράττειν» (ο Β. Μουλόπουλος στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ