Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Παγκόσμιος χωροφύλακας των λαών το ΝΑΤΟ

Απάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε ερώτηση για την παρουσία ΝΑΤΟικής δύναμης στο λιμάνι της Πάτρας

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την παρουσία ΝΑΤΟικής δύναμης στην περιοχή και τη δήλωση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ ότι δε θα επιτραπεί το λιμάνι της Πάτρας να γίνει πολεμικό ορμητήριο, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε:

«Νομίζω ότι πολύ δικαιολογημένα έδειξε την ευαισθησία της η ΝΕ. Εχω υπόψη μου ότι και οι Οργανώσεις του Κόμματος στα Ιόνια νησιά επίσης έχουν αντιδράσει για το ότι προσέγγισαν αυτά τα πλοία.

Το ΝΑΤΟ έχει, και με τη βούλα και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο χωροφύλακα επίσημα και θεσμοθετημένα. Γιατί παγκόσμιος χωροφύλακας ήταν και πριν, αλλά εν πάση περιπτώσει υπήρχαν και ορισμένα εμπόδια. Επρεπε να βρει αφορμές ή υποτίθεται ότι το ΝΑΤΟ δρούσε στο έδαφος των χωρών - μελών. Σήμερα έχει πάρει το πράσινο φως να δρα παγκόσμια. Με αυτή την έννοια η αντίδραση πρέπει να υπάρξει. Εδώ τα ..."παιδιά" μπορεί, να το πω έτσι, να έρχονται για ξεκούραση, αλλά είναι ξεκούραση ενδιαμέσως πολεμικών επιχειρήσεων ή τρομοκρατικών επιχειρήσεων σε βάρος λαών. Δεν είναι μόνο η πραγματοποίηση του πολέμου, είναι και η τρομοκρατία που ασκεί το ΝΑΤΟ στους λαούς.

Και είμαι βέβαιη ότι αυτά τα αισθήματα δεν τα έχουν μόνο οι κομμουνιστές στην Πάτρα. Νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Πάτρας δεν τρέφουν αισθήματα σεβασμού για το ΝΑΤΟ. Νομίζω ότι ερμηνεύουμε ευρύτερα τα αισθήματα.

Εμείς δεν έχουμε και καμία δέσμευση. Εχουμε αυτόματη αντίδραση σ' αυτά τα πράγματα. Δε δίνουμε εξετάσεις ούτε στην ΕΕ, ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στις ΗΠΑ και έτσι η αντίδρασή μας είναι αυθόρμητη και αυτόματη».

Σήμερα η αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση στην Πάτρα

Συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας και καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Τριών Συμμάχων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ