Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γιατί τους χρειάζονται οι κουκούλες...

Συνέβη στο φοιτητικό συλλαλητήριο της 8ης του Μάρτη. Την ώρα που χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές από όλη τη χώρα διαδήλωναν κατά της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, ομάδες κουκουλοφόρων «χωμένοι» στη διαδήλωση άρχισαν το ίδιο παιχνίδι, το ...γνωστό. Με πέτρες και εμπρηστικές βόμβες «μολότοφ» άρχισαν να βάλλουν κατά των ΜΑΤ. Η απάντηση ήρθε αυτόματα με στόχο τους διαδηλωτές. Χιλιάδες ήταν αυτοί που δοκίμασαν στα πνευμόνια τους τα χημικά όπλα της Αστυνομίας και εκατοντάδες όσοι ένιωσαν τα «χάδια» των αστυνομικών γκλομπς στις ράχες και τα κεφάλια τους.

Η επιχείρηση της τηλεοπτικής διαφήμισης της καταστολής διεξήχθη στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Αμαλίας. Οι κουκουλοφόροι στο πλάι των μπλοκ των διαδηλωτών «επιτίθονταν» στις αστυνομικές δυνάμεις που απαντούσαν ανάλογα. Ανάμεσά τους ήταν οι διαδηλωτές. Ενα τμήμα της διαδήλωσης προχωρά προς την Πανεπιστημίου, άλλο παραμένει στην Αμαλίας. Την ίδια ώρα, οι κουκουλοφόροι «δραπετεύουν» προς τη Σταδίου και ωθούνται με τους κατάλληλους χειρισμούς πάλι στο Σύνταγμα, όπου συνεχίζουν το έργο τους. Εκεί ακολουθεί ξύλο και ρίψη χημικών με ταχείς ρυθμούς. Οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εξαπολύουν επιθέσεις, με στόχο τους διαδηλωτές που ραντίζονται με χημικά και ξυλοκοπούνται. Μάλιστα, 61 συλλαμβάνονται και «φορτώνονται» με όσες κατηγορίες αναφέρονται στον Ποινικό Κώδικα. Χιλιάδες διαδηλωτές προσπαθούν να ξεφύγουν, ανεβαίνοντας στον Αγνωστο Στρατιώτη. Τότε οι διατεταγμένοι της ενημέρωσης κάνουν λόγο για βεβήλωση του μνημείου, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως θέλανε να καταλάβουν τη Βουλή. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. Αποδείχτηκε ότι η «αστυνόμευση» είναι επαρκέστατη όταν αντιμετωπίζει αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Πολύ πριν τις κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών, στο γιορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, κουκουλοφόροι ξυλοκοπούν φοιτητή από την Κύπρο. Αποκαλύπτεται πως πρόκειται για αστυνομικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία. Καταγγελίες πολιτών αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός αστυνομικών με πολιτικά έδρασε προβοκατόρικα τη μέρα εκείνη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η δράση τους είχε κοινά χαρακτηριστικά που φανέρωνε συγκεκριμένο σχέδιο. Γιατί οι αντιστάσεις στην αντιλαϊκή πολιτική δεν κάμπτονται μόνο με την ένστολη παρουσία και δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, αλλά και με τη δράση αθέατων μηχανισμών.

Αθέατος μηχανισμός είναι και η δημιουργία ειδικής ομάδας μυστικών αστυνομικών και πρακτόρων που θα χρησιμοποιούν μικροκάμερες και άλλα συστήματα για να παρακολουθούν συγκεκριμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Ως και ελεύθερους σκοπευτές λένε ότι χρειάζονται! Κι αυτό για να αντιμετωπίσουν τάχα τις επιθέσεις με «μολότοφ», αλλά και πυροβολισμούς και χειροβομβίδες σε αστυνομικά τμήματα που έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι διωκτικές αρχές, μάλιστα, ζητούν την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για να μην ακυρώνονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις. Σαν να μην έφταναν οι ρυθμίσεις του «τρομονόμου». Χρειάζονται και άλλες. Για να «λυθούν τα χέρια» των κατασταλτικών μηχανισμών. Για να βαράνε στο ψαχνό, όχι τις ομάδες που στήνουν για προβοκάτσιες στο κίνημα αλλά το κίνημα.

Αλλά και για να επιβληθεί η συναίνεση. Σαν αυτή που ζητά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας για να «στήσει» καλύτερα τις πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Για να εντείνεται η αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων.


Γιώργος ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η προσπάθεια αμαύρωσης της μεγαλειώδους συγκέντρωσης δεν πέρασε(2021-03-10 00:00:00.0)
Μαρτυρίες για την προβοκάτσια(2011-10-23 00:00:00.0)
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ με στόχο το λαϊκό κίνημα χτες στην Αθήνα(2011-06-30 00:00:00.0)
Στόχος ο «εχθρός λαός»(2008-12-09 00:00:00.0)
Στόχος το λαϊκό κίνημα(2007-05-13 00:00:00.0)
Πεδία μάχης για χάρη της «νέας τάξης»(2000-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ