Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΕ
Κλιμάκωση της επίθεσης στα λαϊκά στρώματα

Παρέμβαση της ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου

Ετος κλιμάκωσης της επίθεσης του κεφαλαίου, ενάντια στους εργαζόμενους, αναδεικνύεται το 2008, με τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωκοινοβουλίου. Σύμφωνα και με την έκθεση που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Σώματος, αναφορικά με τις ετήσιες στρατηγικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τον Προϋπολογισμό της ΕΕ του 2008, το Ευρωκοινοβούλιο τονίζει τη θέλησή του, σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου, ο προϋπολογισμός να φέρνει μεγαλύτερα αποτελέσματα, ως προς την ταχύτερη προώθηση των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων, που βάζουν θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ κατέδειξαν τον αντιδραστικό χαρακτήρα των στρατηγικών προτεραιοτήτων του προϋπολογισμού του 2008, και κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντίσταση και την αντεπίθεσή τους ενάντια στην ΕΕ του κεφαλαίου.

Η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, αναφερόμενη στο θέμα, είπε χαρακτηριστικά ότι «στην έκθεση για τις ετήσιες στρατηγικές προτεραιότητες της Επιτροπής για τον Προϋπολογισμό του 2008 παρουσιάζεται μια προσπάθεια, ώστε ο προϋπολογισμός της ΕΕ του κεφαλαίου να γίνει πιο αποτελεσματικός για την καλύτερη προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών της.

Ζητούνται μελέτες, για να πιστοποιήσουν πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιήθηκαν οι πόροι για τις προτεραιότητες της περιφερειακής ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Δε ζητούνται, όμως, στοιχεία για την ανεργία, το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τα άλλα λαϊκά προβλήματα σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, που είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής της ΕΕ.

Επιδιώκουν περισσότερα περιθώρια στον προϋπολογισμό, για "επείγουσες ανάγκες". Είναι περιθώρια για ικανοποίηση έκτακτων αναγκών του κεφαλαίου».

Οπως επισήμανε «προωθούνται, εντατικότερα, όλες οι αντιλαϊκές ευρωενωσιακές πολιτικές, καθώς αυξάνονται οι χρηματοδοτήσεις για προώθηση της αντεργατικής στρατηγικής της Λισαβόνας και αναμένονται μελέτες για την ανασκόπηση της ΚΓΠ, ώστε να επιταχυνθεί το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ενισχύονται οι δράσεις καταστολής της αντίστασης των εργαζομένων (αύξηση δαπανών Eurojust), και υποταγής μέσα από την ενίσχυση μηχανισμών προπαγάνδας».

Παράλληλα, σημείωσε η Δ. Μανωλάκου, «απροκάλυπτα ιεραρχείται η χρηματοδότηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ. Οι λαοί έχουν πείρα από τις "ειρηνευτικές" ενέργειες καθυπόταξης των λαών, σύμφωνα προς τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Καταλήγοντας η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα σχέδιο προϋπολογισμού του 2008 που ενισχύει την επιθετικότητα του κεφαλαίου προς τους λαούς. Καταψηφίζουμε και καλούμε τους λαούς να τον αντιπαλέψουν, γιατί ο προσανατολισμός των πόρων εκφράζει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ