Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μη κυβερνητικό» το ζήτημα της Παιδείας

Με υλικά που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς, η μη κυβερνητική οργάνωση «Action Aid» ενημερώνει για την εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση και δίνει και οδηγίες για την πραγματοποίηση εκδήλωσης με συμμετοχή πολιτικού στα σχολεία, υποδεικνύοντας υπό τη μορφή προτάσεων η ίδια τις ερωτήσεις που θα κάνουν οι μαθητές (!). Στο πνεύμα αυτό μάλλον και ο διευθυντής σχολείου στην Αθήνα - σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας - κάλεσε τα μέλη της ΚΝΕ να συμμορφωθούν και να μην κάνουν ερωτήσεις που θα «χαλάσουν» τη σούπα... Οι μαθητές, με τα μέλη της ΚΝΕ στην πρωτοπορία, έχουν ήδη βέβαια δηλώσει με τους αγώνες τους τη στάση τους πάνω στο θέμα «Δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλους», που είναι και ο τίτλος της καμπάνιας της «Action Aid».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει βρει θέση και στα σχολικά βιβλία (μισή σελίδα καταχώριση στη Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου) μαζί με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις στις οποίες αφιερώνεται ολόκληρο κεφάλαιο υπό τον τίτλο «Ενεργοί πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών».

Δε θα περίμενε, βέβαια, κανείς από τα νέα βιβλία και το νέο σχολείο να προτείνει τη διέξοδο του αγώνα, αφού η διοχέτευση της αμφισβήτησης και της διάθεσης προσφοράς των νέων σε ανώδυνα για το σύστημα κανάλια βολεύει και εξυπηρετεί τον απώτερο στόχο της διαιώνισης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ