Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9763

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στο Λίβανο μετά από πρόσκληση του προέδρου του Κοινοβουλίου
  • Στο Λίβανο βρίσκεται από χτες το βράδυ και θα παραμείνει ως το Σάββατο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από επίσημη πρόσκληση του προέδρου του Κοινοβουλίου του Λιβάνου Ναμπίχ Μπέρι.
  • «Μας ενδιαφέρει να συζητήσουμε με τις πολιτικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή και αντιστέκονται στα σχέδια του ιμπεριαλισμού», δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πριν την αναχώρησή της.

ΣΕΛ.  3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ σε πάνω από 60 πόλεις σ' όλη τη χώρα

Στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30 π.μ. η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση

Η υγιεινή και η ασφάλεια στους τόπους δουλιάς ήταν το θέμα της χτεσινής εκδήλωσης του ΠΑΜΕ

Καθώς οι προετοιμασίες του ταξικού γιορτασμού σε στεριά και θάλασσα εντείνονται από τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, χτες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η πρώτη από τις κεντρικές εκδηλώσεις με τις οποίες η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τιμά την κορυφαία γιορτή της εργατικής τάξης.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η υγιεινή και η ασφάλεια στην εργασία και συνέπεσε με τη δημοσιοποίηση στοιχείων που επιβεβαιώνουν ότι οι τόποι δουλιάς μετατρέπονται ολοένα και περισσότερο σε παγίδες θανάτου για τους εργαζόμενους. Αυτό απέδειξαν με τις εισηγήσεις τους και οι ομιλητές στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας σε μονόδρομο την πάλη μέσα από τα ταξικά συνδικάτα για την ουσιαστική προστασία της ζωής και την ασφάλεια στην εργασία, το αντιπάλεμα της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η οποία ευθύνεται και νομιμοποιεί τα «ατυχήματα», μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης, που αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΔΙΗΜΕΡΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Αντιδράσεις για την «αντιπυραυλική ασπίδα»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πιέσεις του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για την εγκατάσταση στην Τσεχία και στην Πολωνία της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας (νέας μορφής του «πολέμου των άστρων»), με το πρόσχημα της δήθεν απειλής επίθεσης με πυραύλους από το Ιράν ή τη ΛΔ Κορέας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αντιπαράθεση Ρωσίας - ΗΠΑ, που ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με αφορμή τη διήμερη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Οσλο. Την ίδια στιγμή, σε Τσεχία και Πολωνία αναπτύσσεται το κίνημα κατά της «αντιπυραυλικής ασπίδας» με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές.


ΣΕΛ.  15


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ετοιμάζονται νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

Σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τις νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, κάλεσε τους εργαζόμενους η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ.


ΣΕΛ.  11
Μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους

Για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών τμημάτων και τις πυρπολήσεις αυτοκινήτων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε το παρακάτω σχόλιο:

«Το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται από τις επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών τμημάτων και τις πυρπολήσεις αυτοκινήτων είναι σε τι αποσκοπούν και ποιους ωφελούν; Είναι φανερό ότι αυτού του είδους οι ενέργειες χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται από τις δυνάμεις του συστήματος, που επιδιώκουν να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική».


ΣΕΛ.  3

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ