ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ετοιμάζονται νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

Σε επιφυλακή κάλεσε τους εργαζόμενους η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντησή της με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ

Να βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν τις νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και να διεκδικήσουν βελτίωση των συντάξεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών κάλεσε τους εργαζόμενους η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ για το σκάνδαλο των ομολόγων.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: «Με αφορμή το μεγάλο σκάνδαλο των ομολόγων που αγκαλιάζει πάρα πολλά Ταμεία και όχι μόνο ένα, βγαίνει στην επιφάνεια όλη η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, στα ασφαλιστικά ταμεία. Και από αυτήν την άποψη, ο αγώνας πρέπει να είναι ενιαίος. Κατά τη γνώμη μας, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να διαμορφώσει το πολιτικό αίτημα της επιστροφής όλων των κλεμμένων - και εμείς ξεκινάμε από τη δεκαετία του '50.

Αναμφισβήτητα πρέπει να διεκδικηθεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα ομόλογα και οι μετοχές και το χρηματιστήριο από τότε που επισήμως πια μπήκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών στις λεγόμενες χρηματαγορές.

Τέλος, χρειάζεται μεγάλη επιφυλακή από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί στη βάση των ελλειμμάτων που προκάλεσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, θα ανοίξουν αιφνιδιαστικά το ζήτημα νέων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι, όχι μόνο να μη δεχτούμε αυτές τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, αλλά να διεκδικήσουμε βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και των συντάξεων.

Στην προκειμένη περίπτωση, ωριμάζουν πολύ μεγάλες αλλαγές αντικειμενικά και γι' αυτό και οι συντηρητικές δυνάμεις προωθούν μεγάλες συντηρητικές μεταρρυθμίσεις. Σε αυτή τη διαπάλη πρέπει να βγει κερδισμένο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση ζήτησε να υπάρξει διαφάνεια και δημοσιότητα για το ποια Ταμεία και τι ποσά επένδυσαν, ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων που χάθηκαν και σημείωσε ότι η ΓΣΕΕ δε θα δεχτεί περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με πρόσχημα ότι τα Ταμεία δεν έχουν χρήματα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ