Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απειλές...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ το ΝΑΤΟ για το Κοσσυφοπέδιο. Οπως είπε ο εκπρόσωπός του, πρέπει ταχύτατα να εφαρμοστεί το σχέδιο Αχτισάαρι, αφού ...άσκοπες καθυστερήσεις μπορεί να αυξήσουν τις εντάσεις!!

Αυτό μάλλον με απειλή μοιάζει παρά με διαπίστωση, δε βρίσκετε; Γιατί όταν το ΝΑΤΟ κάνει εκτιμήσεις για «αύξηση εντάσεων», είναι γνωστό πως δεν έχει μαντικές ικανότητες. Απλούστατα, μπορεί να υποδαυλίζει τις εντάσεις με μαεστρικό τρόπο.

Κι όταν το ΝΑΤΟ λέει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι «πρωταρχικής σημασίας για την ασφάλεια της Ευρώπης», εννοεί ότι τα συμφέροντα για έλεγχο της περιοχής είναι μεγάλα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τα προασπίσει. Με όποιο κόστος και αν υπάρχει για τους λαούς, φυσικά.

Αραγε, η ελληνική κυβέρνηση τι λέει για όλα αυτά και τι στάση κράτησε στη συνδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ; Μάλλον μάταιη η ερώτηση. Προφανώς, συντάσσεται κι ας μη θέλει να το πολυσυζητάει.

ΤΗ ΣΥΜΠΝΟΙΑ των απόψεών τους για την πορεία του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσαν Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, οι οποίοι γευμάτισαν παρέα χτες, σύμφωνα με όσα διαρρέουν οι «κύκλοι» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εσείς τι λέτε;

Μπήκαν στον κόπο να συναντηθούν, και μάλιστα με την παρουσία συνεργατών τους, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν ότι ...συμφωνούν;

Φυσικά, η πολιτική συμφωνία στα πιο βασικά θέματα είναι δεδομένη. Αλλιώς δε θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στην ίδια κυβέρνηση επί τόσα χρόνια και με τόσο αγαστή συνεργασία.

Ομως, εκτός από την πολιτική, υπάρχει και η ...εσωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όπου τα πράγματα δεν είναι και τόσο «φιλικά». Βλέπετε, όπου απουσιάζουν οι πραγματικές πολιτικές διαφωνίες, βρίσκουν χώρο και ανθίζουν οι κόντρες παραγόντων.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ