Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οι λαοί μπορούν να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό»

Το μήνυμα αυτό έστειλε ο λαός του Λιβάνου, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιβανέζικου Κοινοβουλίου

Μετά το τέλος της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της λιβανικής Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Θεωρούμε γεγονός διεθνούς σημασίας το ότι ο ισραηλινός στρατός, κατά τη διάρκεια της εισβολής του καλοκαιριού, δεν κατάφερε να νικήσει και να κάμψει την αντίσταση του λιβανικού λαού, σε μια επίθεση που έγινε με τις ευλογίες των Ηνωμένων Πολιτειών, στο πλαίσιο της προώθησης των σχεδίων τους για την περιοχή. Και το θεωρούμε πολύ σημαντικό, γιατί από εδώ, από αυτήν τη μικρή γεωγραφική περιοχή του Λιβάνου, δόθηκε ένα μεγάλο μήνυμα. Το μήνυμα ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν τους ισχυρούς του κόσμου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών για την περιοχή, για το λεγόμενο "εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής", στα οποία έχει προσχωρήσει και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι μια στρατηγική που στοχεύει στην εκμετάλλευση του πλούτου που υπάρχει στην περιοχή, μια στρατηγική του πολέμου, μια στρατηγική των επεμβάσεων και της λογικής του "διαίρει και βασίλευε".

Πιστεύουμε στο δικαίωμα του κάθε λαού, και του λιβανικού, να καθορίζει τις εξελίξεις στη χώρα του. Πολύ περισσότερο, που ο λαός αυτός θέλει την ανεξαρτησία του από κάθε μορφή ιμπεριαλιστικής επέμβασης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ