Σάββατο 28 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επικίνδυνη «ασπίδα»

Σε νέα φάση περνάει η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, με την προώθηση εγκατάστασης στην Ευρώπη και αλλού, του λεγόμενου «συστήματος αντιπυραυλικής προστασίας», έχοντας την υποστήριξη των «προθύμων» συμμάχων τους, ανάμεσά τους και της ελληνικής κυβέρνησης.

Νέες απειλές προβάλλουν στον ορίζοντα ενάντια στους λαούς, τόσο λόγω της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που αναγκαστικά θα τροφοδοτηθούν - ενδεικτικές είναι οι αντιδράσεις του Προέδρου της Ρωσίας - όσο και λόγω της νέας κούρσας εξοπλισμών που θα σηματοδοτήσει αυτή η πρωτοβουλία των Αμερικανών. Μέσα από αυτό το πλέγμα σχέσεων και ανταγωνισμών, προβάλλει και η νεοταξίτικη θέση της χώρας μας, όπως αυτή εκφράστηκε προχθές, στο Οσλο της Νορβηγίας, στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, από την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών. Η Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίστηκε να ταυτίζεται απόλυτα με τις επιδιώξεις των γερακιών του αμερικανικού Πενταγώνου, υποστηρίζοντας ότι «η αντιπυραυλική ζώνη πρέπει να καλύπτει το σύνολο της Ευρώπης και το σύνολο των χωρών του ΝΑΤΟ». Λες και το πρόβλημα είναι αν καλύπτει ή δεν καλύπτει πλήρως την Ευρώπη.

Στην ουσία, αυτό που λέει η υπουργός Εξωτερικών είναι ότι η ιμπεριαλιστική κυριαρχία πρέπει να είναι απόλυτη, η πολεμική μηχανή να ενισχύεται συνεχώς, να είναι εμφανής και να μην αμφισβητείται από κανέναν. Δηλαδή, να γίνει και η Ελλάδα πεδίο ανάπτυξης των νέων επιθετικών συστημάτων των ΗΠΑ. Μάλιστα, προέτρεψε κιόλας τους ΝΑΤΟικούς εταίρους της, να ...απαντήσουν στους «προβληματισμούς της Μόσχας» και να την ...πείσουν ότι «το εν λόγω αντιπυραυλικό σύστημα είναι αμυντικό». Οι φιλοπόλεμοι αυτοί ισχυρισμοί της υπουργού Εξωτερικών δεν μπορούν να ανατρέψουν το γεγονός ότι το σύστημα αυτό της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ αποτελεί έκφραση της πάγιας επιδίωξης του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, να βρίσκεται η στρατιωτική του μηχανή στην κορυφή της παγκόσμιας πυραμίδας των εξοπλισμών και να συνεχίζεται έτσι η πρωτοκαθεδρία τους στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Και μέσα από το κυνήγι των εξοπλισμών, να ελέγχει τις διεθνείς πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Κατά συνέπεια, η Ντόρα Μπακογιάννη εξαπατά τον ελληνικό λαό, όταν λέει ότι πρόκειται για αμυντικό σύστημα. Αντίθετα, αποτελεί το πλέον επιθετικό σύστημα, αφού βρίσκεται πάνω ακόμα και από τα υπάρχοντα πυρηνικά όπλα, ενώ την ίδια ώρα απελευθερώνει τα πυρηνικά όπλα των Αμερικανών. Το όλο ζήτημα είναι πρώτα και κύρια πολιτικό και δευτερευόντως στρατιωτικό. Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί σαφέστατη έκφραση ενίσχυσης των επεμβατικών πολεμικών επιδιώξεων των Αμερικανών για απόλυτη επικυριαρχία όχι μόνον επί των χωρών που τις έχουν κατατάξει στον «άξονα του κακού», όπως το Ιράν, τη ΛΔ της Κορέας, τη Συρία κλπ. - αλλά και των ανταγωνιστών τους ιμπεριαλιστικών κρατών, ακόμη και εντός ΕΕ, καθώς και επί της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας. `Η όπου τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα το απαιτούν.

Η μετεξέλιξη αυτή του παλιού προγράμματος «πόλεμος των άστρων», υπό τις σημερινές συνθήκες, αποτελεί μέρος της στρατηγικής του «αντιτρομοκρατικού πολέμου», αφού επενδύεται, εκτός των άλλων, και με το μανδύα της «προστασίας» από ενδεχόμενο χτύπημα προερχόμενο από «χώρα τρομοκράτη». Η μόνη απάντηση στα σχέδια, που απειλούν άμεσα και τη χώρα μας, είναι η λαϊκή αντεπίθεση στους νέους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η οικοδόμηση του δικού τους μετώπου πάλης ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου στη χώρα τους και, παράλληλα, ο διεθνής συντονισμός πάλης των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ