Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δικομματικά «έργα»

Προεκλογικά ο κ. Καραμανλής ισχυριζόταν ότι βασική του προτεραιότητα, εφόσον αναδεικνυόταν πρωθυπουργός, θα ήταν η Παιδεία και ο Πολιτισμός. Ηταν τότε που έλεγε από τα μπαλκόνια πως «η δήθεν δωρεάν Παιδεία είναι το μεγαλύτερο ψέμα» της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον θα είναι και της τωρινής...

Προεκλογικά ήταν και ο κ. Παπανδρέου που, επίσης, είχε δώσει έμφαση (από τα μπαλκόνια) στα ζητήματα Παιδείας. Μάλιστα, αυτός είχε και έναν επιπλέον λόγο: Πριν γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, είχε διατελέσει υπουργός Παιδείας...

*

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, επομένως, και τα λόγια του μεν και τα λόγια του δε για την Παιδεία. Καιρός, λοιπόν, να συγκρίνουμε αυτά τα μεγάλα τους λόγια με τα απίθανά τους τα... «έργα».

Ο πίνακας που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτικός καθώς παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα στα ζητήματα Παιδείας, όπως τα κατέγραψε η Εκθεση Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ:

Ενώ ο Ελληνας εργαζόμενος δουλεύει πολλαπλασιάζοντας τον πλούτο που παράγεται σε αυτό τον τόπο, την ώρα που με τον κόπο και τον ιδρώτα του ο εργαζόμενος λαός έχει οδηγήσει την Ελλάδα από άποψη οικονομικής μεγέθυνσης στην 26η θέση του κόσμου, την ίδια ώρα η Ελλάδα του δικομματισμού, η Ελλάδα των Καραμανλή - Παπανδρέου, κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη των δαπανών για την Παιδεία την ...85η θέση.

Αντίστοιχα (όπως φαίνεται στον ίδιο πίνακα) είναι τα «κατορθώματα» των δικομματικών εταίρων στους τομείς της έρευνας και των νέων τεχνολογιών.

Και ενώ αυτά είναι τα «έργα» τους, μετά έχουν και το θράσος, αντί να απολογούνται για την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει την Παιδεία μέσω του οικονομικού της «στραγγαλισμού», να επικαλούνται αυτή την άθλια εικόνα (που αποτελεί αποτέλεσμα της συνειδητής εκ μέρους τους προσπάθειας απαξίωσης των Πανεπιστημίων) και να την εμφανίζουν σαν κάτι το «μοιραίο»! Με ένα και μόνο στόχο: Να προβούν και στο τελειωτικό χτύπημα, την παράδοση της Παιδείας στους ιδιώτες, στις επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ