Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9711

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ φτιάχνει ο νόμος - πλαίσιο
  • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Ο αγώνας των φοιτητών - σπουδαστών πρέπει να στηριχτεί και να ενισχυθεί απ' όλο το λαό

Ο κυβερνητικός νόμος - πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα επιβάλει στα δημόσια ανώτατα ιδρύματα να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά και ανταποδοτικά, σαν επιχειρήσεις, με μάνατζερ, επιχειρησιακό σχέδιο, τυποποιημένη και χαμηλού επιπέδου διδασκαλία, αυταρχισμό και, προπαντός, με τις επιχειρήσεις να παρεμβαίνουν άμεσα και να υπαγορεύουν το περιεχόμενο των σπουδών και της έρευνας. Αυτά τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας τις κυβερνητικές υποκρισίες, περί ποιοτικής αναβάθμισης των δημόσιων πανεπιστημίων και τη γενικότερη επιχείρηση εκμετάλλευσης της λαϊκής απαίτησης για υψηλού επιπέδου ανώτατες σπουδές.

Ο αγώνας των φοιτητών - σπουδαστών ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης χρειάζεται να στηριχτεί και να ενισχυθεί από όλο το λαό, για να ακυρωθεί όχι μόνον ο απαράδεκτος νόμος - πλαίσιο, αλλά και για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, που θα κάνουν δυνατή μια ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, με ισότιμα ιδρύματα, που, αντί να ανταγωνίζονται, θα συνεργάζονται για να συμβάλλουν στην ευημερία όλου του λαού, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για κυβερνητική ατολμία και κρατικίστικες λογικές, αποκαλύπτοντας τη συμφωνία του με την κατεύθυνση του νόμου - πλαισίου και ζητώντας περισσότερο αντιδραστικές ρυθμίσεις.


ΣΕΛ.  6   -   9

Νέο συλλαλητήριο σήμερα

Με νέο, πανελλαδικού χαρακτήρα, συλλαλητήριο, απαντούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, σπουδαστές και φοιτητές στην επιμονή της κυβέρνησης να προωθήσει, μέσα και από το νέο νόμο - πλαίσιο, την απόλυτη εγκατάσταση των επιχειρήσεων στα πανεπιστήμια. Τόπος συγκέντρωσης έχουν οριστεί για σήμερα τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, ενώ προσυγκεντρώσεις θα γίνουν πιο νωρίς από εργαζόμενους, γονείς και μαθητές στην Ομόνοια και τα Χαυτεία.

Χτες το βράδυ, η Βουλή βρέθηκε και πάλι περικυκλωμένη από χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ σε μια συμβολική κίνηση «κατέβηκε» και η κάμερα παρακολούθησης, που έδινε σήμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας.



ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 8ης ΜΑΡΤΗ
Χωρίς καθυστέρηση όλοι στη μάχη

Δυναμώνουν την προετοιμασία οι ταξικές δυνάμεις. Πρόγραμμα εξορμήσεων και νέες αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για τις κλαδικές Συμβάσεις.


ΣΕΛ.  19
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Δε συμμορφωνόμαστε προς τας υποδείξεις

Κάλεσμα σε πολιτική ανυπακοή για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη συνάθροιση, απηύθυναν εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και συνδικάτων σε συνέντευξη Τύπου.


ΣΕΛ.  12

Motion Team

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κινητοποιήσεις σ' ολόκληρη τη χώρα

Στην τελική ευθεία για το νέο γύρο κινητοποιήσεων, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβέρνησης - ΕΕ, βρίσκονται οι αγρότες. Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις. Τα αιτήματα των αγροτών.


ΣΕΛ.  13
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
«Επί τάπητος» τα πετρέλαια της Κύπρου

Οι πετρελαϊκές έρευνες της Κύπρου, σε συνάρτηση με τις απειλές της Τουρκίας, αποτέλεσαν βασικό θέμα των συνομιλιών Κ. Καραμανλή και Τ. Παπαδόπουλου. Είναι κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  3
ΙΤΑΛΙΑ
Κυβερνητική κρίση

Μετά τη μη έγκριση από τη Γερουσία της έκθεσης για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Ρ. Πρόντι υπέβαλε την παραίτησή του.


ΣΕΛ.  16

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ