Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9712

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΩΝ
Αυξήσεις - φωτιά στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων

Ακόμα πιο μακρινό γίνεται το όνειρο απόκτησης κατοικίας για τα λαϊκά νοικοκυριά, μετά τις σημαντικές αυξήσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  12   -   13

Ηταν χιλιάδες και ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ ΟΧΙ στον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο
  • Το μήνυμα ήταν σαφές: «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή»
  • Την 1η Μάρτη η επόμενη μέρα πανελλαδικής δράσης με νέα συλλαλητήρια

Ηταν χιλιάδες από όλη την Ελλάδα, σ' ένα πανεκπαιδευτικό «όχι» στην απόπειρα κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ να βάλουν τις επιχειρήσεις στην Παιδεία. Και βροντοφώναξαν, ο νόμος - πλαίσιο δε θα περάσει! Το χτεσινό μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Παιδεία έδωσε μια σαφή απάντηση πως ο αγώνας για να μην μπούνε οι εταιρείες στις σχολές, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν μία ακόμη διαδήλωση με σαφές το μήνυμα που διατρανώθηκε σε όλη τη διάρκεια της πορείας: «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή».

Το Συντονιστικό των φοιτητών αποφάσισε ότι η 1η Μάρτη είναι η επόμενη μέρα πανελλαδικής δράσης, με συλλαλητήρια σε κάθε πόλη.


ΣΕΛ.  8   -   10

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προσχεδιασμένα τα επεισόδια

Προσχεδιασμένα τα επεισόδια, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής μαζικής φοιτητικής πορείας και στη συνέχεια έξω από το Πολυτεχνείο, από τις δυνάμεις καταστολής και τους «γνωστούς» κουκουλοφόρους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο στόχος τους είναι να τρομοκρατηθεί και να συκοφαντηθεί η πάλη των χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών κατά του αντιδραστικού νόμου της κυβέρνησης, που παραδίδει τις σχολές τους στον πλήρη έλεγχο των επιχειρήσεων, να δικαιολογηθεί το επιχειρούμενο χτύπημα κατά του ακαδημαϊκού ασύλου.

Η απάντηση των φοιτητών και σπουδαστών πρέπει να είναι το δυνάμωμα της πάλης τους και της περιφρούρησης του αγώνα τους. Δίπλα τους πρέπει να βρεθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, για να υπηρετεί η επιστήμη και η έρευνα τις ανάγκες του λαού και όχι των κερδών.




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ