Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Κανένα δακρυγόνο δεν τους κρύβει

Του ΣΤΑΘΗ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Του ΣΤΑΘΗ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Ορισμένοι δεν κρατιούνται...

Οχι μόνον από τη ΝΔ, όχι μόνον από το ΠΑΣΟΚ, αλλά, κύρια, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους ...εμποροβιομήχανους και λοιπούς του συρφετού.

Δεν είναι και λίγο να φτάνει στο παραπέντε για να περάσει ένας τέτοιος νόμος, που τόσο καιρό τον περιμένουν...

Επιτέλους, σου λέει, θα ξεμπερδεύουμε με κάτι ανεξήγητες έννοιες, όπως «άσυλο» και κάτι παράξενες ερευνητικές ανησυχίες περί «ανθρωπιστικών» θεμάτων.

Δικό τους το κράτος, τα παιδιά των εργατών, δικό τους το πανεπιστήμιο, και αξιώνουν να κάνουν κουμάντο; Ως εδώ!

Επισήμως τρία τα χιλιάρικα του μάνατζερ. Τα ανεπίσημα, αμέτρητα.

Δεν καταλαβαίνουμε την γκρίνια για την ελλιπή δημόσια χρηματοδότηση. Το κρίσιμο, αυτήν την ώρα, είναι να γίνει επίσημο το χρήμα αυτουνού που θα παραγγέλλει την έρευνα. Κι όταν αυτό λυθεί, θα 'ρθει και το δημόσιο χρήμα να χρησιμοποιηθεί για την ιδιωτική έρευνα.

Προς τι η απορία για όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ; Συγκοινωνούντα δοχεία είναι με τη ΝΔ, την ίδια πολιτική μοιράζονται. Ιδέες είναι αυτές, κυκλοφορούν... Και, εν πάση περιπτώσει, με τον Πάγκαλο άβυσσος, αλλά, όταν διεκδικεί το δίκιο του, δεν μπορείς παρά να του το αποδώσεις...

Κατά τ' άλλα: Κράτα το κάλεσμα του Μπερτινότι, θα τη βρούμε πολλές φορές μπροστά μας αυτή τη «μη βία», κάθε φορά που ο ιμπεριαλισμός θα σφάζει, θα εμφανίζεται μια «αριστερά» που θα σε καλεί να σκύψεις κι άλλο το κεφάλι.

Κράτα, επίσης, τι ζητάει η εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ: Να γίνεις ακόμα πιο πολύ λάστιχο. Κι αυτό, ως γνωστόν, «δεν είναι πόλεμος».

Οσο για τη διδασκαλία της Ιστορίας στον καιρό της «Νέας Τάξης», κάθε πόλεμος και οι νικητές του, κάθε νικητής και η Ιστορία του. Μέχρι να γυρίσει ο καιρός...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ