Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τεράστιο έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση
Από τη χτεσινή συνάντηση
Με μέλη από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος συναντήθηκε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε:

«Η πρώτη πράξη του εγκλήματος, να ιδιωτικοποιηθεί φέτα φέτα το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και άλλα βασικά λιμάνια της χώρας, όπως είναι της Θεσσαλονίκης, συντελέστηκε επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Η σημερινή κυβέρνηση ταχύτατα, με επικεφαλής τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, υλοποιεί αυτήν την εγκληματική πράξη.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και αυτού του λιμανιού και όλων των λιμανιών της χώρας. Πρέπει να μείνουν στο κράτος, ανεξάρτητα των όποιων κατηγοριών έχουμε απευθύνει στο κράτος για το πώς λειτουργούσε τα λιμάνια - γιατί τα λιμάνια δε λειτουργούν προς όφελος του λαού. Οπωσδήποτε, όμως, η ιδιωτικοποίηση ανοίγει έναν εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο, έναν δύσβατο δρόμο και θα έχει και άμεσες επιπτώσεις και στους εργαζόμενους στο χώρο του λιμανιού, αλλά και ευρύτερα στους εργαζόμενους της χώρας, διότι η ιδιωτικοποίηση σημαίνει: Δυνάμωμα του κεφαλαίου και δυνάμωμα της επίθεσης του κεφαλαίου, ανεξάρτητα πού συντελείται η ιδιωτικοποίηση, γεωγραφικώς ή σε κλάδους.

Υπερασπιζόμαστε τα κρατικά λιμάνια. Να σταματήσει κάθε βήμα προς την ιδιωτικοποίηση. Και επειδή η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να το κάνει, πρέπει να τη σταματήσουν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο λιμάνι. Εμείς στηρίζουμε οποιοδήποτε συντονισμό του κοινού αυτού αγώνα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει ευρύτερη ενημέρωση και αλληλεγγύη. Πρόκειται για ένα μεγάλο έγκλημα με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Εμείς, βεβαίως, μιλώντας για κρατικό λιμάνι, αφήνουμε ανοιχτό το δρόμο, ανάλογα με τη ριζική αλλαγή που θα γίνει στην πορεία, αυτό το κρατικό λιμάνι να γίνει πραγματικά δημόσιο λιμάνι προς όφελος μιας οικονομίας που συμφέρει το λαό και όχι τους λίγους.

Αυτό το έγκλημα πρέπει να το πληρώσει η κυβέρνηση και όλοι όσοι - και εδώ θα ήθελα να αναφερθώ ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ - άνοιξαν το δρόμο και σήμερα κρατούν μια μεσοβέζικη στάση, ότι "η δική μου ιδιωτικοποίηση είναι καλύτερη από τη δική σας". Δεν υπάρχει καλή ιδιωτικοποίηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Tη Δευτέρα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση(2009-05-30 00:00:00.0)
Ολοκληρώνεται το έγκλημα της παραχώρησης(2009-03-05 00:00:00.0)
Απειθαρχία στο ξεπούλημα του ΣΕΜΠΟ(2008-06-07 00:00:00.0)
Θέλουν συνένοχους τους εργαζόμενους(2002-02-07 00:00:00.0)
Εγκλημα η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ(2000-01-13 00:00:00.0)
Σε αναμονή νέας επίθεσης(1998-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ