Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα «μαζεύουν» κυβέρνηση και ΟΤΕ για την απαράδεκτη απόλυση

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόλυση 27χρονης φοιτήτριας από τον ΟΤΕ, λίγες μόλις ώρες μετά την πρόσληψή της, επειδή πάσχει από σοβαρή ασθένεια, παρά το γεγονός ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εργασία και κρίθηκε ικανή από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού. Οπως έγραφε χτες ο «Ρ», η 27χρονη πέρασε 2η στη διαδικασία επιλογής για την υπηρεσία πληροφοριών του ΟΤΕ (11888) στη Θεσσαλονίκη, πέρασε την εκπαίδευση, υπέγραψε τη σύμβαση αφού κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ξεκίνησε να δουλεύει. Την 1η μέρα της υπηρεσίας της και μόλις 2,5 ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, την κάλεσε ο προϊστάμενος και της ανέφερε ότι δεν μπορεί να εργαστεί λόγων του προβλήματος υγείας που έχει (πάσχει από μεταστατικό καρκίνο), επικαλούμενος την υγειονομική επιτροπή του TAΠ OTE.

Μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα χτες, φτάνοντας μέχρι τη Βουλή, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι «είναι έτοιμος να προβεί άμεσα στην πρόσληψη της φοιτήτριας, αλλά είναι και υποχρεωμένος να αναμείνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας ασφαλιστικής κάλυψης από τον αρμόδιο φορέα πριν ολοκληρωθεί η πρόσληψη». Παρόμοιες υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος έδωσε και ο υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες μέρες για το θέμα αυτό υπήρξαν παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και της Τοπικής Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, μηνύσεις και αναφορές στον προϊστάμενο της υπηρεσίας.

Σχετικά ο γραμματέας του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος δήλωσε ότι «η στάση της συγκεκριμένης επιχείρησης αποδείχνει ότι όλες οι αποφάσεις της παίρνονται με βάση τη λογική της κερδοφορίας. Προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το ασφαλιστικό ταμείο του ΟΤΕ έφθασαν στο σημείο να διώξουν από την επιχείρηση έναν άνθρωπο με σοβαρό πρόβλημα υγείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ