Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΖΩΝΗΣ
Καμιά παραχώρηση στις πολυεθνικές

Συγκέντρωση χτες στην πύλη του ΟΛΠ

Ηχηρή απάντηση έδωσαν χτες το απόγευμα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στα σχέδια της κυβέρνησης να μειώσει δραστικά την παραγωγική δραστηριότητα της ναυπηγοεπισκευής, για λογαριασμό των πολυεθνικών που ετοιμάζονται να εισβάλουν στο λιμάνι επιδιώκοντας να μετατρέψουν σε αλάνες για την εναπόθεση κοντέινερ και χώρους της Ζώνης.

Οι εργατοτεχνίτες συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του μεγάρου του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά και απαίτησαν τώρα να παρθεί απόφαση για την επισκευή και συντήρηση των πλωτών δεξαμενών της Ζώνης, τις οποίες η διοίκηση του Οργανισμού θέλει να δώσει σε ιδιώτες, για να απονευρώσει έτσι τη Ζώνη και να της τοποθετήσει το λουκέτο ευκολότερα. Απαίτησαν ακόμα νομοθετική κατοχύρωση του χώρου ως τόπο ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους συνολικά στη φιλομονοπωλιακή πολιτική που παραδίδει τα λιμάνια στις πολυεθνικές.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, ο οποίος σε μια κίνηση ελιγμού, δεσμεύτηκε για μικρής έκτασης επισκευές στις δεξαμενές ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν για ακόμα ένα 6μηνο. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης μιλώντας στους συγκεντρωμένους επισήμανε την ανάγκη της συγκρότησης αγωνιστικού μετώπου για να αποκρουστεί η παραχώρηση του λιμανιού στα μονοπώλια και προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ