Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Θα μας βρείτε μπροστά σας!

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες για το προωθούμενο «χαράτσι» στην προληπτική ιατρική

Την αποφασιστικότητα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος να αντιπαλέψει την πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας που προωθεί πολύμορφα η κυβέρνηση, μετέφεραν συνδικάτα της Αθήνας με χτεσινή δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, καταγγέλλοντας το νέο «χαράτσι» που θα πληρώνουν οι εργατικές οικογένειες για εξετάσεις προληπτικής ιατρικής.

Σε συνάντηση που είχαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, αντιπροσωπεία των Συνδικάτων Μετάλλου, Φαρμάκου, Τροφίμων -Γάλακτος - Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργών, Χαρτεργατών, αλλά και εκπρόσωποι από συλλόγους συνταξιούχων του ΙΚΑ καταδίκασαν το νέο χτύπημα που μεθοδεύεται ενάντια στη δωρεάν Υγεία μέσα από σχετικό άρθρο που περιλαμβάνεται στο «μίνι Ασφαλιστικό». Από τη μεριά του ο Δημ. Κοντός ισχυρίστηκε ότι η ρύθμιση αναφέρεται μόνο σε κάποιους από τους εμβολιασμούς, γίνεται για να ανακουφιστούν τα ταμεία του ΙΚΑ και αφορά... μόνο τους υψηλόμισθους. «Τας χείρας του ένιψε» και ο διοικητής του ΙΚΑ, Γ. Βαρθολομαίος, στο γραφείο του οποίου συνεχίστηκε η κινητοποίηση (φωτο).

«Είναι ανάγκη τα συνδικάτα να σημάνουν ξεσηκωμό, μαζί και για τα άλλα προβλήματα, ενόψει και της απεργίας στις 13 Δεκέμβρη», σημείωσε στο «Ρ» ο Θωμάς Κακκαβάς, πρόεδρος της Ενωσης Λογιστών Πρωτευούσης. Για τη νέα ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ επισήμανε ότι «είναι συνέχεια προηγούμενων ρυθμίσεων του 1999, και ανοίγει το δρόμο για την πληρωμή όλων των εξετάσεων που εντάσσονται στην προληπτική Ιατρική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ