Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ελιγμοί στη ρότα της ιδιωτικοποίησης

Με τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης στην παραχώρηση, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, των Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο κεφάλαιο. Χτες το απόγευμα έγινε νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη με την Ομοσπονδία των εργαζομένων (ΟΜΥΛΕ) και με την Ενωση Λιμενεργατών Πειραιά. Ο υπουργός, παρά το γεγονός ότι «έριξε στο τραπέζι» τα περί «παγώματος» της διαδικασίας για ένα διάστημα, ωστόσο έκανε καθαρό ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.

Στο τέλος της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ, κάτω από την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, που εκφράζεται με την καθολική τους συμμετοχή στις καθημερινές κινητοποιήσεις, δήλωσαν ότι ο απεργιακός αγώνας θα συνεχιστεί με αυτή τη μορφή που γίνεται σήμερα (αποχή από υπερωρίες και την εργασία των Σαββατοκύριακων), ενώ αναμένεται σήμερα να γίνει συνεδρίαση της διοίκησης. Ωστόσο, συνέχισαν να κάνουν λόγο «για διάλογο χωρίς όμως τετελεσμένα»...

Στο μεταξύ νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών εμφανίστηκε σα να μην ξέρει τίποτα για το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών και σε μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, ανέφερε: «Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΟΛΠ σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Δεν είναι ζήτημα που έχει απασχολήσει τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων - και ούτε προβλέπεται να την απασχολήσει - διότι είναι ένα θέμα που μπορεί να ρυθμιστεί με αποφάσεις της διοίκησης του ΟΛΠ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ