Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αλληλεγγύη στους Βέλγους απεργούς

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Βέλγων εργαζομένων εκφράζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα η απόφαση της διοίκησης της «Volkswagen Forest (VW)» (Φόλκσβαγκεν Φόρεστ) για μαζικές απολύσεις εργαζομένων και υπαλλήλων από το εργοστάσιό της.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ καταδικάζει την απόλυση των 4.200 εργαζομένων και υπαλλήλων που έχει ήδη σχεδιάσει η διοίκηση του εργοστασίου της «VW» και τα σχέδιά της για 4.000 περαιτέρω απολύσεις στο ίδιο εργοστάσιο. «Συνολικά, σημειώνει, υπολογίζεται ότι περισσότερες από 12.000 οικογένειες θα βρεθούν στους δρόμους, ενώ αντίθετα είναι γνωστό πως τα κέρδη της "VW" για τους πρώτους εννέα μήνες του 2006 ήταν περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ»!

«Υποστηρίζουμε - σημειώνει το ΠΑΜΕ - και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του εργοστασίου της "VW". Στεκόμαστε στο πλευρό της εργατικής τάξης, που δέχεται σοβαρές επιθέσεις από όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές που ευνοούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και προκαλούν την εκμετάλλευση, την ανεργία και τη φτώχεια στους εργαζόμενους. Ετσι, είναι βέβαιο πως οι εργαζόμενοι δε θα μείνουν άπραγοι μπροστά στη συνεχή επιδείνωση αυτής της επίθεσης και θα αναπτύξουν περαιτέρω τους αγώνες αντίστασης. Ο συντονισμός δυνάμεων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι απαραίτητη προϋπόθεση προς όφελος των συμφερόντων της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ