Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Ουσιαστική παρέμβαση

Συνεχίζοντας τις περιοδείες στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, αντιπροσωπεία της παράταξης "Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα" με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο Αγάπιο Σαχίνη, επισκέφθηκε χτες βράδυ το Β Δημοτικό Διαμέρισμα και είχε συνάντηση και χρήσιμη συζήτηση με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Σαμαρόπουλο και τους διαμερισματικούς συμβούλους.

Ο Αγαπ. Σαχίνης εξέθεσε στα μέλη του συμβουλίου τις θέσεις της παράταξης για το ρόλο, τις αρμοδιότητες και την ουσιαστική παρέμβαση των Διαμερισματικών Συμβουλίων, καθώς και για το πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε μια πόλη που να ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες των κατοίκων και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Από την πλευρά του συμβουλίου ο πρόεδρος, κ. Γ. Σαμαρόπουλος και άλλα μέλη χαιρέτισαν την πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία της παράταξης και τόνισαν ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Αγαπιος Σαχίνης είναι ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος που επισκέπτεται το Διαμέρισμα και δείχνει ειλικρινές ενδιαφέρον για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων συμφώνησαν με τις απόψεις που εξέφρασε ο Αγαπ. Σαχίνης για την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου και της λειτουργίας των διαμερισματικών συμβουλίων, αφού σήμερα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να προσφέρουν οποιοδήποτε έργο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Εχει συστηματικά οδηγηθεί σε μαρασμό και ανυπαρξία ένας ιστορικός θεσμός τοπικών αιρετών εκπροσώπων της ΤΑ αφού το Διαμέρισμα δε διαθέτει πόρους, ούτε στοιχειώδη μηχανισμό υπαλλήλων για διεκπεραίωση πληθώρας σοβαρών καθηκόντων, ούτε καν γραμματειακή υποστήριξη για τις συνεδριάσεις του. Οσο για οργάνωση πολιτιστικών ή άλλων εκδηλώσεων οι υπεύθυνοι του Διαμερίσματος με πικρία τονίζουν ότι οποιαδήποτε μικρά έξοδα προκύψουν στην πορεία οργάνωσης εκδηλώσεων, είναι υποχρεωμένοι να τα καλύπτουν οι ίδιοι.

Ιδιαίτερα σε ένα διαμέρισμα που περιλαμβάνει υποβαθμισμένες εργατικές συνοικίες και βιομηχανικές περιοχές, τα προβλήματα είναι ασφυκτικά και δε λύνονται με ένα αδύναμο, υποβαθμισμένο, ανύπαρκτο στην ουσία Δημοτικό Διαμέρισμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελεήστε τη... Μητρόπολη(2004-10-01 00:00:00.0)
Αντιπολεμική εξόρμηση της «Θεσσαλονίκη - Τώρα»(2003-04-22 00:00:00.0)
Εσπασαν εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»(2002-10-13 00:00:00.0)
Ενας αγωνιστής καλλιτέχνης(2002-01-20 00:00:00.0)
Προϋπολογισμός εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής(2001-11-29 00:00:00.0)
Περίπατος ...διαμαρτυρίας στο λιμάνι(1999-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ