Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το πρότυπο της Καλαμάτας...

Απάντηση της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ στα όσα δήλωσε ο τότε δήμαρχος της πόλης και νυν υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Στ. Μπένος

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Αιγαίου Στ. Μπένο,που, σε χτεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα "Αυγή", υποστηρίζει πως η Καλαμάτα υπήρξε "πρότυπο αντιμετώπισης των σεισμών", δίνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ.Ο Στ. Μπένος ήταν δήμαρχος Καλαμάτας, όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός το Σεπτέμβρη του 1986. Μάλιστα, η ΝΕ, εκτός απ' το σχόλιό της, επισυνάπτει και δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, στο οποίο αναφέρεται πως το 20ό Νηπιαγωγείο Καλαμάτας εξακολουθεί να στεγάζεται από το σεισμό και μετά σε "τολ" και τώρα θα μεταφερθεί σε ένα άλλο οικόπεδο! Για τέτοιο "πρότυπο αντιμετώπισης των σεισμών" μιλάμε, δηλαδή! Ολόκληρη η απάντηση της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αυγή", ο υπουργός Αιγαίου κ. Μπένος προβάλλει την Καλαμάτα ως "πρότυπο" αντιμετώπισης των σεισμών και προτείνει "να αξιοποιηθεί η εμπειρία της" και οι "ανθρωποκεντρικές λύσεις" της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που βασανίζουν τους σεισμοπαθείς της Αθήνας.

Τώρα, μάλιστα ..."σώθηκαν" οι σεισμοπαθείς Αθηναίοι. Ας κοιμούνται ήσυχοι, γιατί έρχονται οι ...ανθρωποκεντρικές (συγνώμη για την έκφραση) λύσεις του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Σημίτη! Ετσι, τώρα μπορούν να αισθάνονται και ...τυχεροί που έγινε σεισμός για να τα ξαναφτιάξουν καλύτερα από πριν. Οπως και πολλοί Ελληνες διαφόρων περιοχών της χώρας, άλλωστε.

Ατύχησε, όμως, ο κ. υπουργός. Τον παραπέμπουμε, λοιπόν, στις δηλώσεις απλών πολιτών της Καλαμάτας και σε σχόλια του Τύπου, που ακριβώς σήμερα δημοσιεύονται στον καλαματιανό Τύπο (και μάλιστα σε εφημερίδα που μόνο εχθρικά δε διάκειται προς την κυβέρνηση). Κι αυτά είναι ελλιπής εικόνα για την κατάσταση που υπάρχει και τις γνώμες των λαϊκών ανθρώπων που είχαν την εμπειρία του καταστροφικού σεισμού του 1986. Ο μεσσηνιακός λαός γνωρίζει πολύ καλά πώς έχτισε ό,τι έχτισε, τι κινητοποίηση και λαϊκή συντονισμένη δράση χρειάστηκε για να δοθούν κι αυτές οι πενιχρές κρατικές βοήθειες. Οπως επίσης γνωρίζει ποιο κόμμα έδωσε την ψυχή του για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των σεισμοπαθών. Κι ακόμα γνωρίζει πόσο αληθινοί είναι οι ισχυρισμοί περί "άλματος 30 χρόνων" που δήθεν έχει γίνει. Οσο για τη γενικότερη κατάσταση του λαού της Μεσσηνίας και ειδικότερα της Καλαμάτας, σήμερα, μετά από πολλά χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από κυβερνήσεις σαν κι αυτές όπου συμμετέχει ο κ. Μπένος, πάει απ' το κακό στο χειρότερο. Γι' αυτό και το ΠΑΣΟΚ π.χ. είχε και στη Μεσσηνία σοβαρότατες απώλειες στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Τόσο τα "ανθρωποκεντρικά" μέτρα του κ. Μπένου, όσο και τα λοιπά κυβερνητικά μέτρα παρόμοιου περιεχομένου είναι λόγια που δεν ανακουφίζουν τους σεισμοπαθείς, ούτε τους εξασφαλίζουν λύση για το σπίτι τους. Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να διαθέσει κονδύλια σοβαρά, γιατί υπεράνω όλων είναι η ...αγία ΟΝΕ. Μόνο οι προτάσεις που διατύπωσε το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δίνουν φιλολαϊκή λύση στο πρόβλημα. Αλλά αυτά θέλουν άλλη διακυβέρνηση από ισχυρό λαϊκό μέτωπο και δυνατό ΚΚΕ. Δηλαδή να απαλλαγούμε από ΟΝΕδίτικες κυβερνήσεις (και ΟΝΕδίτες υπουργούς, βεβαίως).

Υ.Γ.: Τις απόψεις του κ. Μπένου φαίνεται να υιοθετεί και η εφημερίδα "Αυγή"(όπως φαίνεται στον πρόλογο της συνέντευξης). Δεν είναι, φυσικά, παράξενο. ΟΝΕδίτες κι αυτοί...".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σεισμός στη Λακωνία(2018-06-06 00:00:00.0)
Στις εκλογές ο λαός να μετρήσει τη δύναμή του, ισχυροποιώντας το ΚΚΕ(2014-03-05 00:00:00.0)
Απειλή επιδημιών στους καταυλισμούς(2000-09-07 00:00:00.0)
Οργή για τον εμπαιγμό των κυβερνώντων(2000-02-24 00:00:00.0)
Εβγαλαν στο δρόμο την οργή τους(2000-02-24 00:00:00.0)
"Δε θ' αποφασίσουν άλλοι για το μέλλον μας"(1998-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ