Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΛΙΟΝ
Μεγαλώνουν τα προβλήματα

Αλλη μια "πληγή" που άφησε ο Εγκέλαδος στο πέρασμά του, σπέρνοντας την καταστροφή, την αγωνία για την επόμενη μέρα, αλλά και τον τρόμο για το πιθανό επόμενο χτύπημά του. Οι καταστροφές μεγάλες και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ιλίου, διαρκώς αυξάνονται. Συνεχώς υποβάλλονται αιτήσεις για έλεγχο σπιτιών από τις επιτροπές των μηχανικών. Μέχρι χτες το μεσημέρι, είχαν υποβληθεί 3.850 αιτήσεις, αυτοψία έχει γίνει σε3.488 σπίτια, από τα οποία "κόκκινα" έχουν χαρακτηριστεί τα 377,"κίτρινα" τα 1.602 και "πράσινα" τα 1.469.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του Δήμου ζουν τις τελευταίες μέρες σε καταυλισμούς, οι οποίοι ξεπερνούν τους σαράντα. "Είμαι 70 χρονών, μου είναι πολύ δύσκολο να κάνω πάλι μια νέα αρχή", λέει ο κύριος Γιώργος και η κούραση είναι αποτυπωμένη στα μάτια του. "Δεν είναι μόνο ότι χάσαμε τα σπίτια μας, γκρεμίστηκαν μέσα λίγα δευτερόλεπτα τα όνειρά μας. Είναι ότι κάτω από τις συνθήκες των τελευταίων ημερών, μεγαλώνει ο κίνδυνος για την υγεία των παιδιών μας και τη δική μας. Δεν είναι τραγικό να γλιτώνουμε από τους σεισμούς, να ανησυχούμε για τον πιθανό επόμενο και για τις λοιμώξεις;", αναρωτιέται η Ελένη Σωτηρίου.Ολα δείχνουν ότι νέα προβλήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και τα ήδη υπάρχοντα διογκώνονται.

Για το σπίτι της που έχει γεμίσει ρωγμές και πεσμένους σοβάδες, μιλάει η Γιώτα Αντωνίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Περιμένουμε στην ουρά, τα νεύρα μας είναι κουρελιασμένα και να πεις ότι θα καταφέρουμε τίποτα με τα 200 χιλιάρικα που μας δίνουν; Ούτε για μπαλώματα δε φτάνουν". Οι επιταγές που είχαν δοθεί για το κυβερνητικό φιλοδώρημα, μέχρι χτες το απόγευμα, ήταν περίπου 1.700. Αλλά, όπως μας διαβεβαίωναν οι σεισμοπαθείς που μένουν τις τελευταίες μέρες σε σκηνές, στην περιοχή της Ραδιοφωνίας, "χάθηκε το βιος μας, δεν πρόκειται να μας παρηγορήσουν 200 χιλιάδες, δεν πρόκειται να ξαναστήσουν τα σπίτια μας, δεν μπορούν να μας πείσουν να τους εμπιστευτούμε"...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ