Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η αποκοτιά του Κ. Σημίτη

Δεν ήταν μόνο η ενασχόληση του Κ. Σημίτη με το ψάρεμα, που ανέδειξε μεν τη λαϊκότητα και την "καθημερινότητά" του, αλλά ανησύχησε πολλούς Ελληνες, καθώς τώρα τελευταία πολλά ναυτικά ατυχήματα γίνονται στις θάλασσές μας. Μεγαλύτερες ανησυχίες προκαλούν οι πληροφορίες ότι χτες ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της έκλειψης ηλίου και επηρεασμένος, ίσως, από την ομορφιά του τοπίου στη Σίφνο, κοίταξε κατάματα στον ουρανό, παραγνωρίζοντας τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η ενέργειά του. Σχετικά με την αποκοτιά του Κ. Σημίτη, στελέχη της κυβερνώσας παράταξης δήλωσαν:

Θόδωρος Τσουκάτος: "Ο πρωθυπουργός με την ενέργειά του αυτή σηματοδοτεί τις αντοχές του εκσυγχρονισμού, ο οποίος δε φοβάται τίποτα, ούτε τα φυσικά φαινόμενα".

Ακης Τσοχατζόπουλος: "Ο ήλιος είναι το σήμα του ΠΑΣΟΚ και ποτέ δεν προκαλεί πρόβλημα στους γνήσιους σοσιαλιστές. Για τους εκσυγχρονιστές δεν ξέρω".

Γιάννος Παπαντωνίου: "Μέριμνά μας είναι να μη μας ξεφεύγει κανείς από τη φορολογία και ιδίως οι εργαζόμενοι, οι αγρότες και οι συνταξιούχοι, που έχουν τάση γι' αυτό. Η έκλειψη του ηλίου ίσως θα έδινε την ευκαιρία σε κάποιους να το επιχειρήσουν. Γι' αυτό και ο πρωθυπουργός κοίταξε τον ήλιο, έχων την αγωνία μήπως η έκλειψη κρατήσει πολύ και μας ξεφύγει κάποιος".

Ευάγγελος Γιαννόπουλος: "Οχι, που θα άφηνε ο Σημίτης τον ήλιο να χαθεί και να μας "τη φέρουν μέσα στο σκοτάδι" η Δεξιά και η εσωκομματική αντιπολίτευση".

Κώστας Λαλιώτης: "Τα φαινόμενα απατούν. Ο πρωθυπουργός δεν κοιτούσε τον ήλιο, αλλά απλώς σκεπτόταν ενατενίζοντας τον ουρανό. Διότι το θέμα είναι το Είναι και όχι το Φαίνεσθαι".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ