Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Αυγούστου 1999

ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Επιβεβαιώνονται οι αρνητικές συνέπειες από το ψευδεπίγραφο 35ωρο

Καθημερινά επιβεβαιώνονται οι αρνητικές συνέπειες του ψευδεπίγραφου 35ωρου, για τους εργαζόμενους στις τράπεζες. Κλιμάκιο της ΕΣΑΚ Τραπεζών περιόδευσε στους χώρους δουλιάς, εντοπίζοντας τις αυθαιρεσίες και καλώντας τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στην ανατροπή των δικαιωμάτων τους. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που βρίσκουν "Θετική" την πορεία του "35ωρου": Ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας, οι εργοδότες και στελέχη της ΟΤΟΕ


ΣΕΛ.  9

ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ 78 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ 64 ΗΜΕΡΩΝ...
ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ
ΦΟΝΙΑΔΕΣ
σφάζουν το σερβικό λαό

Ανεξέλεγκτη έχει γίνει η εγκληματική δράση των "Ουτσεκάδων" και άλλων συμμοριών στο Κοσσυφοπέδιο, σε τέτοιο βαθμό που αναγκάζει ακόμα και τους διάφορους ΝΑΤΟικούς καθοδηγητές τους να ψελλίζουν ...διαμαρτυρόμενοι

Κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, αφού εκτός από την "ανεξέλεγκτη" δράση του "UCK" δρουν ταυτόχρονα και άλλες ομάδες κακοποιών, που δε διστάζουν να σκοτώνουν Σέρβους και να λεηλατούν τα σπίτια τους. Μετά τον ανύπαρκτο αφοπλισμό που έταζαν, αλλά ποτέ δεν έγινε ουσιαστικά, είναι τέτοιο το θράσος τους που πλέον έρχονται σε σχεδόν καθημερινή σύγκρουση και με τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής. Χτες για παράδειγμα Βρετανοί στρατιώτες συγκρούστηκαν με Αλβανούς στο χωριό Γκόρνια Μπρίνιτσα, βόρεια της Πρίστινας. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μέχρι και το πρωί. Αυτό το τερατούργημα των ΝΑΤΟικών δυνάμεων έχει πλέον αρχίσει να ανησυχεί και τους ίδιους τους δημιουργούς του. Ετσι μετά την προχτεσινή δριμύτατη επίθεση του εκπροσώπου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Πρίστινα για "αηδιαστικές πράξεις αντεκδίκησης και επιθέσεων Κοσσοβάρων Αλβανών κατά των Σέρβων", χτες, στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Αλέν Ρισάρ προέβλεψε συνέχιση των συγκρούσεων στο Κόσσοβο μεταξύ της δύναμης των ΝΑΤΟικών και Αλβανών.


ΣΕΛ.  2,    7

ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
Επιβαρυντικές συνθήκες για την υγεία των εργαζομένων

Σε συνθήκες άκρως επιβαρυντικές για την υγεία τους εργάζονται οι οδηγοί στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες. Ταυτόχρονα, υποχρεώνονται να δουλεύουν καθημερινά επί οκτώ και πλέον ώρες, πολλοί μάλιστα και χωρίς ρεπό!

Χτες η θερμοκρασία έφτασε τους 42 βαθμούς Κελσίου στην Αλίαρτο, αλλά εφτά θερμοπληξίες σημειώθηκαν στην Αθήνα, όπου το θερμόμετρο έδειξε 38 βαθμούς. Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει μικρή πτώση, δε θα λείψουν ωστόσο και οι περιοχές που η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς.


ΣΕΛ.  10   -   11

Αύριο κυκλοφορεί ο κυριακάτικος "Ρ"

Ο "Κυριακάτικος Ριζοσπάστης" θα κυκλοφορήσει αύριο Σάββατο, όπως και όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες, λόγω της αργίας του Δεκαπενταύγουστου.



Οι ναυτεργάτες των επιβατηγών πλοίων της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας καταγγέλλουν το όργιο παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας στα πλοία της γραμμής και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.


ΣΕΛ.  9
Στάσεις εργασίας σήμερα και απεργίες το Σαββατοκύριακο έχουν εξαγγείλει τα εργατικά συνδικάτα της Τουρκίας, που ανθίστανται στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση Ετσεβίτ - κατόπιν "υπαγορεύσεων" του ΔΝΤ - για το ασφαλιστικό. Τα μέτρα προβλέπουν ακόμη και αρμοδιότητες για το ΔΝΤ προκειμένου να "παρεμβαίνει" σε οικονομικά και εργασιακά ζητήματα!


ΣΕΛ.  6
Να απαντήσει γραπτώς στα αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών της Ηλείας υποσχέθηκε ο υπουργός Γεωργίας, λέγοντας ότι δε γνώριζε τα προβλήματα, γιατί δεν του τα ανέφεραν η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ!


ΣΕΛ.  13
Την εκμετάλλευση της μαρίνας Λευκάδας από ιδιώτη για 40 χρόνια προωθεί η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Να αποτρέψουν την αρνητική αυτή εξέλιξη, που θα σημάνει και την υποβάθμιση της αγοράς της πόλης, καλεί τους Λευκαδιώτες η ΝΑΣ, η οποία έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των φορέων και των κατοίκων του νησιού.


ΣΕΛ.  20

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ