Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε, όχι και ευπρόσδεκτος!

Στη λογική του ρεαλισμού της υποταγής κινείται, χωρίς φυσικά να εκπλήσσει κανέναν, η εφημερίδα "Καθημερινή", σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της αναφορικά με την επίσκεψη στη χώρα μας, του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και αρχιμακελάρη των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Αφού διατυπώνεται η άποψη ότι "δεν πρέπει να δημιουργήσει αυξημένες προσδοκίες περί ουσιαστικής παρέμβασης των ΗΠΑ για λύση προβλημάτων που ενδιαφέρουν την ελληνική πλευρά", καταλήγει: "Ο κ. Κλίντον είναι ασφαλώς ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα, όπως κάθε ξένος ηγέτης, και επειδή το πιθανότερο είναι ότι ουδεμία άμεση δραματική εξέλιξη θα προκύψει από την παρουσία του στην Αθήνα για τα ελληνικά συμφέροντα, τόσο η κυβέρνηση όσο και το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας θα ήταν σκόπιμο να αντιμετωπίσουν την επίσκεψη με ηρεμία, δίχως συναισθηματικές αναταράξεις και προ πάντων δίχως μεγάλες προσδοκίες".

Κάποτε φυλλάδες, όπως η εν λόγω, χειροκροτούσαν τα "Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας", των υπόδουλων κυβερνήσεων προς τους Αμερικάνους επικυρίαρχους, όπως ο Βαν Φλιτ, σήμερα έχουν εκλεπτύνει τους τρόπους τους. Είναι ευγενικές και έχουν "σαβουάρ βιβρ". Ειδικότερα, όταν "βγάζουν μάτι" τα συγκλονιστικά γεγονότα του τελευταίου εγκλήματος των ιμπεριαλιστών.

Αλλα όχι και ευπρόσδεκτος, ο σύγχρονος Αδόλφος. Ανεπιθύμητος είναι για το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας και ουστ από δω.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ