Πέμπτη 12 Αυγούστου 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Β/Δ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στο Ακτιο το νέο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού

Το Σάββατο 21 Αυγούστου μεγάλο συλλαλητήριο έξω από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου

Μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και φιλειρηνική πολιτιστική εκδήλωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου, διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας,το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 7.00 μμ.Καλώντας οι αγωνιστές της ειρήνης το λαό της περιοχής σε συμμετοχή στο νέο αυτό αγωνιστικό ραντεβού σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα, στη διακήρυξή τους:

"Τα σχέδια του ιμπεριαλισμού για τη χώρα μας και τα Βαλκάνια αποκαλύπτονται κάθε μέρα και πιο καθαρά.Στοχεύουν στο στραγγαλισμό των λαών, στην εκμετάλλευσή τους, στην παράδοση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών τους και τη μετατροπή τους σε προτεκτοράτα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Ούτε μια στιγμή να μη σταματήσει ο αγώνας εναντίον της νέας βαρβαρότητας.Οι λαοί είναι με την ειρήνη και την πρόοδο, είναι με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Οι λαοί πολεμούν τη φασιστική ολοκλήρωση των διαφόρων ψευδεπίγραφων "ειρηνευτικών συμφωνιών" κατοχής και "συμφώνων σταθερότητας". Οι λαοί αντιπαλεύουν ανειρήνευτα εκείνους που συνεργάζονται με τους τρομοκράτες και φονιάδες των λαών.

Ο ελληνικός λαός αντιστέκεται και δεν παραχωρεί τίποτε από τα κυριαρχικά του δικαιώματα.Καταγγέλλει και αντιπαλεύει εκείνους που κάνουν τη χώρα ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των γκρίζων ζωνών. Το Ακτιο ανήκει στο λαό της περιοχής. Σήμερα διαδηλώνουμε με εκδηλώσεις πολιτισμού, για να μην γίνει ποτέ ξανά το Ακτιο ορμητήριο των φονιάδων.

  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην ανανεώσει τη συμφωνία των ξένων βάσεων που σχεδιάζεται για το Σεπτέμβρη.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.
  • Να κλείσει η βάση του Ακτιου.
  • Οχι στα ΝΑΤΟικά σχέδια διχοτόμησης του Αιγαίου και της Κύπρου.
  • Να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι από Αλβανία, Βοσνία και Κόσσοβο".

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ