Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Απέρριψε την προσφυγή Δ. Φίλη

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή του μέλους του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δ. Φίλη,ο οποίος στρεφόταν κατά των κυβερνητικών αποφάσεων και αφορούσαν τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από την ελληνική επικράτεια κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

Χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του Δ. Φίλη και της δικηγορικής παράταξης που είναι επικεφαλής (Αδέσμευτη Δικηγορική Κίνηση). Σχετικά με τους λόγους απόρριψης, στο σκεπτικό του δικαστηρίου αναφέρεται ότι όσον αφορά τη δικηγορική παράταξη, το αίτημά της δε γίνεται δεκτό, γιατί το συγκεκριμένο σωματείο δεν έχει νομική προσωπικότητα, ενώ για τον Δ. Φίλη αναφέρεται ότι δεν υπάρχει εκ μέρους του έννομο συμφέρον ούτε η ιδιότητά του ως μέλους του ΔΣ του ΔΣΑ δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Πάντως, να υπενθυμίσουμε ότι με δήλωσή τους 20 δικαστές του ΣτΕ είχαν επισημάνει ότι είναι παράνομη και αντίκειται στο σύνταγμα η διέλευση ξένων στρατευμάτων από τη χώρα μας, ακόμη και αν αυτό γινόταν με την ψήφιση νόμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ