Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γ. Φίσερ τη Δευτέρα στην Αθήνα

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόζεφ (Γιόσκα) Φίσερ φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, Γ. Παπανδρέου, σχετικά με την άρση των αντιρρήσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες μερίδας του γερμανικού Τύπου, ο Φίσερ σκοπεύει μέχρι την προσεχή τακτική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το Δεκέμβρη στο Ελσίνκι να επιτύχει την υπέρβαση των αντιρρήσεων αυτών. Το γερμανικό ΥΠΕΞ ελπίζει ότι με τον Παπανδρέου θα βελτιωθούν οι "δυνατότητες συνεργασίας" (Ελλάδας - Γερμανίας).

Οτι οι προϋποθέσεις εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ έχουν βελτιωθεί το επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκίντερ Φερχόιγκεν, δηλώνοντας στο Εσεν πως είναι αισιόδοξος ότι η Τουρκία στο Ελσίνκι θα αποκτήσει το καθεστώς υποψηφίου εισόδου στην ΕΕ: "Ποτέ προηγούμενα δεν είχαμε προχωρήσει τόσο πολύ, όπως τώρα", είπε ο Φερχόιγκεν, προσθέτοντας ότι η μη εκτέλεση του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή της Τουρκίας στον κατάλογο των υποψηφίων.

Ο Φίσερ στις 21 και 22 Ιούλη θα επισκεφθεί την Αγκυρα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ντεμιρέλ, τον Ετσεβίτ και τον Τούρκο ομόλογό του. Κατά τις πληροφορίες της "Μπερλίνερ Τσάιτσουνγκ" ο Φίσερ θα κάνει γνωστή στους συνομιλητές του τη διαμαρτυρία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατά της εκτέλεσης του θανατοποινίτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Θ. Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ