Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κινδυνεύουμε από κάθε δεξιά πολιτική, ανεξάρτητα από τι λάβαρο σηκώνει

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενη στη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στα τοπικά ΜΜΕ, στη Δράμα. σημείωσε:

"Μετά τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού δεν πρέπει να υπάρχει απλός άνθρωπος που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, απλός άνθρωπος με προβλήματα - δε λέμε τους νεοΠΑΣΟΚους βιομήχανους, εφοπλιστές κλπ., λέμε τον απλό κόσμο - που να μην καταλάβει τι είπε σήμερα ο πρωθυπουργός με την ομιλία του. Μας ξανάβαλε πολλά χρόνια πίσω για να μας πει ότι "η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από μια πολιτική που τρέφει τα κέρδη, αλλά κινδυνεύει γενικώς από τη Δεξιά"!

Εμείς λέμε το εξής: Κινδυνεύουμε και από τη δεξιά πολιτική του κ. Σημίτη και από τη δεξιά πολιτική της ΝΔ και από κάθε δεξιά πολιτική, όταν είναι δεξιά και ανεξάρτητα τι λάβαρο σηκώνει. Και να αφήσει ο κ. Σημίτης αυτούς τους πλαστούς και τεχνητούς διαχωρισμούς. Προσπαθεί να διαχωρίσει και πλαστά το λαό.

Ο τόπος κινδυνεύει από την πολιτική από την οποία θα κερδίζει η πλουτοκρατία. Ο κ. Σημίτης να μην κάνει το μαύρο άσπρο και να μην προσπαθεί να βάλει ψευτοδιλήμματα στο λαό και μπαμπούλες ψεύτικους. Ο λαός κινδυνεύει από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), από το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Επομένως, ο λαός πρώτα πρέπει να κοιτάξει από ποια πολιτική κινδυνεύει και μετά να δει βεβαίως και ποια κόμματα έχουν αυτή την πολιτική.

Δεν μπορεί πια η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μιλά στο όνομα της Αριστεράς και της προόδου. Εχει προ πολλού πάρει διαζύγιο από την ουσία αυτής της πολιτικής.

Εμείς καλούμε σήμερα όλο το λαό, αν θέλετε ακόμα και κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες που ανήκουν σε άλλα κόμματα, και τους λέμε ότι πρέπει να συσπειρωθούμε σαν ένα σώμα, σαν μια γροθιά πάνω στα προβλήματα που μας ενώνουν. Εμείς, στο πολιτικό επίπεδο, θα κάνουμε και πολεμική και κριτική στις ηγεσίες των άλλων κομμάτων, πάντα με επιχειρήματα, αλλά δε θα επιτρέψουμε ο λαός από τα κάτω να είναι διχασμένος. Εμείς λέμε οι εργάτες, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι και όσοι κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες θέλουν να σταθούν στο πλευρό του λαού, να παλέψουμε όλοι μαζί πραγματικά για ένα κοινό μέτωπο δράσης, διότι τα επόμενα χρόνια θα είναι δραματικά. Από την οικονομική πλευρά ή και από την πλευρά της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Στο πολιτικό επίπεδο ο καθένας πρέπει να κρίνει ποια πολιτική είναι φιλολαϊκή και ποια όχι, αλλά εμείς δε διαιρούμε τον κόσμο στη βάση. Ολοι μαζί στη βάση, όχι για να υποστηρίξουμε αυτή την πολιτική που ακολουθείται αλλά για να την αντιπαλέψουμε".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ