Σάββατο 10 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενέργεια εντυπωσιασμού

Η θεαματική ενέργεια του νομάρχη Πέλλας, κ. Γ. Πέτσου, να κλείσει τη Νομαρχία για 3 μέρες και να απειλήσει με παραίτηση από τη θέση του, διαμαρτυρόμενος για τη διόγκωση των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και τη μετατροπή του νομάρχη σε διακοσμητικό πρόσωπο, μόνο ως πράξη εντυπωσιασμού μπορεί να χαρακτηριστεί και οπωσδήποτε δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στο αμαρτωλό κατεστημένο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Ο κ. Πέτσος γνώριζε πολύ καλά το θεσμικό πλαίσιο και τα ανύπαρκτα περιθώρια αυτονομίας, που αυτό έχει καθιερώσει για τη Β Βαθμού Αυτοδιοίκηση. Το γνώριζε και όταν έθετε υποψηφιότητα για τη θέση του νομάρχη και, φυσικά, δεν έκανε τίποτα για να διεκδικήσει ρόλους και αρμοδιότητες. Δεν ανακάλυψε τώρα ξαφνικά τους περιορισμούς, που θέτει στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης η κεντρική εξουσία.

Δικαιολογημένα, συνεπώς, παράγοντες του λαϊκού κινήματος της Πέλλας θεωρούν την ενέργεια του κ. Πέτσου σαν προσπάθεια προετοιμασίας του εδάφους, για να πολιτευτεί με το ΔΗΚΚΙ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αφού προηγουμένως, με την εκλογή του στη θέση του νομάρχη, πραγματοποίησε την απαιτούμενη σφυγμομέτρηση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ