Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ
Λύση μόνο με το Κτηματολόγιο

Συζητήθηκε στη Βουλή και ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία

Στην τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις και αφορά την παραχώρηση γαιών στους δικαιούχους εποικιστικών εκτάσεων (ακτήμονες των οποίων κτήματα απαλλοτριώθηκαν τις δεκαετίες '20 και του '30) εστιάστηκε προχθές το ενδιαφέρον στο Α Θερινό Τμήμα της Βουλής. Το ΚΚΕ καταψήφισε την εν λόγω τροπολογία, κάνοντας λόγο για "τακτοποίηση" υποθέσεων στην περιοχή της Αττικής και σημειώνοντας ότι λύση στο θέμα μπορεί να δοθεί μόνο με το Κτηματολόγιο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης σημείωσε ότι λήγει με αυτόν τον τρόπο μια υπόθεση που εκκρεμεί πολλές δεκαετίες.

Παρεμβαίνοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας σημείωσε: "Θεωρούμε ότι αποσπασματικά δεν μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα, δεδομένου ότι υπάρχουν και περιοχές που η αξία των οικοπέδων και των κτημάτων είναι παρά πολύ μεγάλη. Υπάρχουν οικόπεδα μέσα στα προάστια της Αθήνας, λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας, που πάνε να τακτοποιηθούν. Εχουμε τη γνώμη ότι αυτό μπορεί να λυθεί μόνο με το Κτηματολόγιο και γι' αυτό είμαστε αντίθετοι".

Πάντως, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης απέσυρε προχθές τμήμα της τροπολογίας, που αναφερόταν στην παραχώρηση δασικών εκτάσεων για έργα κοινής ωφέλειας (σχολεία, νεκροταφεία κλπ.) και ανέφερε ότι είναι δυνατή η παραχώρηση δασικών εκτάσεων για "βοτανικούς κήπους" μετά από αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ