Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκροτήθηκε η Κίνηση "Νομικοί για την Ειρήνη"

Συγκροτήθηκε χτες η Κίνηση "Νομικοί για την Ειρήνη", που στόχο της έθεσε την ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση του νομικού κόσμου της χώρας μας για την απόκρουση των σχεδίων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη χώρα μας, στα Βαλκάνια και ευρύτερα.

Κατά τη συζήτηση, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συμβολής των νομικών στην παραπέρα ενίσχυση του αντιπολεμικού κινήματος του ελληνικού λαού. Επίσης έγινε έκδηλη η ανησυχία και το ενδιαφέρον ευρύτερων στρωμάτων δικηγόρων, δικαστικών και πανεπιστημιακών, οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη ΝΑΤΟική βαρβαρότητα.

Οι "Νομικοί για την Ειρήνη" δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για τη συσπείρωση των νομικών στον αγώνα αυτό, ξεπερνώντας προκαταλήψεις και εμπόδια του παρελθόντος. Στη συνάντηση, χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελος Μαχαίρας και ο γεν. γραμματέας Θανάσης Παφίλης.Παρόντες ήταν επίσης γνωστοί αγωνιστές του νομικού χώρου, ανάμεσα στους οποίους ο επίκουρος καθηγητής του Παντείου Αγάπιος Παπανεοφύτου και ο τ. πρόεδρος Εφετών Αγγελος Ρουμπής,συνδικαλιστές από το χώρο των δικαστικών υπαλλήλων και του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής.

Στη συνάντηση υιοθετήθηκε ψήφισμα, με το οποίο εκφράζεται ο αποτροπιασμός και η οργή του νομικού κόσμου για τη σε θάνατο καταδίκη του Α. Οτσαλάν και τονίζεται ότι "οι "Νομικοί για την Ειρήνη" θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για

- Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό

- Να μην εκτελεστεί ο Α. Οτσαλάν

- Να θέσουμε φραγμούς στα σχέδια του ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ