Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στρουθοκαμηλισμός για τους φιλοχουντικούς

Να αντιμετωπίσει την "εικόνα" και όχι φυσικά το υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα που έχει με την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του και τους νοσταλγούς της χούντας, επιχειρεί με κάθε μέσο ο Κ. Καραμανλής. Γι' αυτό το σκοπό παραπέμπεται σήμερα στο Πειθαρχικό για διαγραφή ο Μ. Μανωλάκος, που παραβρέθηκε στην κηδεία του πραξικοπηματία Γ. Παπαδόπουλου. Ταυτόχρονα, όμως, στο απυρόβλητο μένει ο βουλευτής Παν. Ψωμιάδης, ο οποίος, αψηφώντας τις αρχηγικές εντολές, δε δίστασε να αποκαλέσει "επανάσταση" το χουντικό πραξικόπημα. Το χειρότερο είναι πως, παρά τις άνωθεν υποδείξεις, στη "διορθωτική", υποτίθεται, δήλωσή του, όχι μόνο δεν αναιρεί τις προκλητικές και απαράδεκτες θέσεις του, αλλά επαυξάνει, ισχυριζόμενος ότι η επανάσταση δεν ήταν πραξικόπημα! Αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή του: "Στον χαρακτηρισμό επανάσταση για την περίοδο εκείνη, δε δίνω πολιτική διάσταση, διότι ήταν μια ενέργεια κατάλυσης της τότε δημοκρατίας διά των όπλων και σίγουρα διαφέρει η πράξη εκείνη από αυτή του πραξικοπήματος"!

Ο Κ. Καραμανλής κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, προτίμησε βέβαια την τακτική του στρουθοκαμηλισμού, και δεν "άγγιξε" τον βουλευτή, επιλέγοντας τον Μ. Μανωλάκο για να κάνει επίδειξη της "αποφασιστικότητάς" του. Πάντως, η οριστική διαγραφή του τελευταίου δε θεωρείται δεδομένη, αφού η ποινή του μπορεί να μετριαστεί, αν, όπως λένε στη Ρηγίλλης, ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Ο ίδιος, μάλιστα, έχει ζητήσει να προηγηθεί μια συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή "για να λυθεί η παρεξήγηση"!

Βέβαια, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο για την ηγεσία της ΝΔ, η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι η ακροδεξιά πτέρυγα είναι ισχυρή και γι' αυτό εξάλλου ο Κ. Καραμανλής δεν τόλμησε, παρά τις επανειλημμένες προκλήσεις της, να αναμετρηθεί μαζί της. Εχει επιλέξει τη "συμβίωση" μαζί της, με την προσδοκία ότι θα την υπερκαλύψει και ιδεολογικοπολιτικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ