Σάββατο 3 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποτέ ξανά σε πόλεμο του ΝΑΤΟ

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης από φορείς του Ν. Χανίων στο πλήρωμα του Α/Τ "Θεμιστοκλής"

Να μην αποπλεύσει ξανά το Α/Τ "Θεμιστοκλής" ούτε για τη Γιουγκοσλαβία, ούτε για την Ερυθραία, ούτε να συμμετάσχει σε καμιά επιθετική πολεμική αποστολή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, απαιτεί η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Ν. Χανίων και ο Σύλλογος Γυναικών του νομού, με αφορμή την επίσκεψη του πλοίου στο λιμάνι της Σούδας.

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" χαιρετίζει το πλήρωμα του Α/Τ "Θεμιστοκλής", τονίζοντας ότι η στάση του τίμησε την ελληνική νεολαία και τους στρατευμένους της πατρίδας μας. "Τους είμαστε αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στον αγώνα για να μην ξαναχρησιμοποιηθεί το Α/Τ "Θεμιστοκλής" σε καμιά επιθετική πολεμική ενέργεια", υπογραμμίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

Οι νέοι της ειρήνης του νομού Χανίων θεωρούν πρόκληση στα αντιπολεμικά φιλειρηνικά αντιΝΑΤΟικά αισθήματα της νέας γενιάς να συνεχίζει να είναι αναρτημένη στο πλοίο η ΝΑΤΟική σημαία. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του συμβόλου του πολέμου από το ελληνικό πολεμικό πλοίο και να σταματήσουν κάθε μορφής πιέσεις και εκβιασμοί από την κυβέρνηση προς το πλήρωμα του πλοίου.Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Χανίων, πιστεύοντας ότι εκφράζει τα αισθήματα όλων των μανάδων του νομού, δηλώνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στα στρατευμένα παιδιά του Α/Τ "Θεμιστοκλής", που βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας. Με σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκφράζει την αγανάκτηση των γυναικών του νομού, γιατί στο πλοίο συνεχίζει να είναι υψωμένη η σημαία του ΝΑΤΟ και απαιτεί να απομακρυνθεί αμέσως και να κυματίζει στο πλοίο μόνον η ελληνική σημαία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ