Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμιακά Δρώμενα

Ενενήντα εκδηλώσεις σε Σύμη, Καστελλόριζο,Χάλκη,Ρόδο, Αθήνα, στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας και στη Φλωρεντία, περιλαμβάνει το "5ο Φεστιβάλ Σύμης - Καστελλόριζου - Χάλκης",που αρχίζει τον Ιούλιο και ολοκληρώνεται το Σεπτέμβριο.

Το Φεστιβάλ φέτος, φιλοξενεί κλασική, σύγχρονη και παραδοσιακή μουσική, κινηματογράφο, θέατρο, λογοτεχνικές βραδιές, εκθέσεις ζωγραφικής, εκδηλώσεις για παιδιά, αλλά και Συμπόσιο για την Παιδεία. Επίσης έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τους δημοσιογράφους - πολεμικούς ανταποκριτές στη Γιουγκοσλαβία κ. ά.

Συνολικά θα πάρουν μέρος 250 καλλιτέχνες και καλλιτεχνικά σχήματα, ανάμεσά τους οι: Ελένη Καραϊνδρου, Μανώλης Μητσιάς, Μαρία Φαραντούρη, Ελλη Πασπαλά, Δόμνα Σαμίου κ. ά.

Η αρχή γίνεται στις 29 Ιουλίου, στη Ρόδο, όπου η Αλίκη Καγιαλόγλου και ο Βασίλης Μούστος θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Στις 30 Ιουλίου, στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, στην Πλάκα, ο Αριστείδης Μόσχος και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν νησιώτικα τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ