Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Ιούνη 1999

Πειθαρχικός έλεγχος στον αρχικελευστή του "Θεμιστοκλής"

Ως πράξη αυταρχισμού και απόπειρα τρομοκράτησης του αγωνιστικού φρονήματος των στρατευμένων και του λαού καταγγέλλουν η ΕΕΔΥΕ, αλλά και άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης, την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου ενάντια στον αρχικελευστή του Α/Τ "Θεμιστοκλής", επειδή απέστειλε χρήματα στην Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, για την ενίσχυση του γιουγκοσλαβικού λαού.


ΣΕΛ.  7

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ
ΜΑΤΙΑ
να έχει ο λαός για τις εξελίξεις

Μεγαλώνει η ανησυχία για τον συνεχιζόμενο πόλεμο με "ειρηνευτικές" διαδικασίες στα Βαλκάνια, για το Κυπριακό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με πρόσχημα την τρομοκρατία

Δεν υπάρχει καμιά πραγματική ειρηνευτική διαδικασία στη Γιουγκοσλαβία. Εφαρμόζεται ένα νέο, άδικο, καταπιεστικό Διεθνές Δίκαιο, που σήμερα στρέφεται ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, αύριο ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον υπουργό Εξωτερικών. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει σε στρατό κατοχής, που έχει μετατρέψει το Κόσσοβο σε ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο και, επιπλέον, επιδιώκει την ανατροπή της εκλεγμένης γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δε δίνει κανένα δικαίωμα στις ΗΠΑ αλλά και σε καμιά άλλη δύναμη, που οργανώνουν μάλιστα οι ίδιες τρομοκρατικές επεμβάσεις, να κρίνουν εάν στο εσωτερικό της Ελλάδας υπάρχει ή όχι τρομοκρατία, πολύ περισσότερο που ο όρος αυτός έχει πολιτικό περιεχόμενο και δεν αφορά την κοινωνική εγκληματικότητα. Τέλος, δήλωσε ότι για το Κυπριακό υπάρχουν αποφάσεις του ΟΗΕ, οι οποίες αποτελούν βάση για την επίλυσή του, αλλά φοβόμαστε ότι πλέον αυξάνονται οι κίνδυνοι για μια επίσημη νομιμοποίηση ενός διπλού κράτους.


ΣΕΛ.  3

ΔΕΗ
Απολογισμός φρίκης!

Την τελευταία δεκαετία σημειώθηκαν 5.000 ατυχήματα, ενώ 77 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους

Εναν απολογισμό φρίκης, αποκαλυπτικό για το πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, παρουσίασε χτες η ΕΤΕ ΔΕΗ. Μέσα στα 10 τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί 5.000 εργατικά ατυχήματα και έχουν χάσει τη ζωή τους 77 άτομα! Ο ένας στους τρεις τεχνίτες της Επιχείρησης έχει ήδη πέσει θύμα εργατικού ατυχήματος και σε όλα αυτά δεν υπολογίζονται οι τραυματισμοί και οι θάνατοι εργαζομένων σε συνεργεία εργολάβων που "αλωνίζουν" στη ΔΕΗ. Ως υπεύθυνοι γι' αυτή την τρομακτική κατάσταση καταγγέλθηκαν, η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ.


ΣΕΛ.  11


ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τεράστια άνοδος της ανεργίας

Μορφή επιδημίας προσλαμβάνει η ανεργία στο Νομό Λάρισας, όπου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 57,6% μέσα σε ένα χρόνο! Ταυτόχρονα, με την ανακοίνωση των παραπάνω στοιχείων από το Εργατικό Κέντρο, έγινε γνωστό ότι 35 εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο από βιοτεχνία ιματισμού και άλλοι 27 εμποροϋπάλληλοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι.


ΣΕΛ.  10
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ" - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ
Σε ρόλο "Εφιάλτη" ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ

Ενώ, οι εργαζόμενοι στην "Ολυμπιακή Αεροπορία" και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι ανάστατοι από την κυβερνητική επιχείρηση ξεπουλήματος των προαναφερόμενων επιχειρήσεων, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) αποδέχονται ουσιαστικά τα απαράδεκτα κυβερνητικά μέτρα και κάνουν ό,τι μπορούν για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και την εκτόνωση της αγανάκτησης


ΣΕΛ.  10,    13
Ενώ, τόσο ο Κύπριος Πρόεδρος όσο και όλα τα κυπριακά κόμματα αντιμετωπίζουν με πολύ σκεπτικισμό την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έρχεται να υποστηρίξει την απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάμειξη του Αμερικανού πρεσβευτή στην πολιτική ζωή της Κύπρου. Καταγγέλλει το ΑΚΕΛ.


ΣΕΛ.  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ