Παρασκευή 25 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
να έχει ο λαός για τις εξελίξεις

Μεγαλώνει η ανησυχία για τον συνεχιζόμενο πόλεμο με "ειρηνευτικές" διαδικασίες στα Βαλκάνια, για το Κυπριακό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με πρόσχημα την τρομοκρατία

Δεν υπάρχει καμιά πραγματική ειρηνευτική διαδικασία στη Γιουγκοσλαβία. Εφαρμόζεται ένα νέο, άδικο, καταπιεστικό Διεθνές Δίκαιο, που σήμερα στρέφεται ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, αύριο ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον υπουργό Εξωτερικών. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει σε στρατό κατοχής, που έχει μετατρέψει το Κόσσοβο σε ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο και, επιπλέον, επιδιώκει την ανατροπή της εκλεγμένης γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δε δίνει κανένα δικαίωμα στις ΗΠΑ αλλά και σε καμιά άλλη δύναμη, που οργανώνουν μάλιστα οι ίδιες τρομοκρατικές επεμβάσεις, να κρίνουν εάν στο εσωτερικό της Ελλάδας υπάρχει ή όχι τρομοκρατία, πολύ περισσότερο που ο όρος αυτός έχει πολιτικό περιεχόμενο και δεν αφορά την κοινωνική εγκληματικότητα. Τέλος, δήλωσε ότι για το Κυπριακό υπάρχουν αποφάσεις του ΟΗΕ, οι οποίες αποτελούν βάση για την επίλυσή του, αλλά φοβόμαστε ότι πλέον αυξάνονται οι κίνδυνοι για μια επίσημη νομιμοποίηση ενός διπλού κράτους.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ