Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Σημ... ηττήθηκαν" από το "Περοκέ"

Χορταστικό αλλά και... νοήμον γέλιο πρόσφερε στο κοινό η προχτεσινή πρεμιέρα του θεάτρου "Περοκέ" με την επιθεώρηση "Σημ... ηττηθήκαμε",γι' αυτό και το κοινό αντάμειψε τους συντελεστές και ερμηνευτές της παράστασης με θερμότατα χειροκροτήματα. Θερμότατα γιατί τα σατιρικά κείμενα των Μιχάλη Ανθη - Ντίνου Σπυρόπουλου - Ναπολέοντα Ελευθερίου - Γιώργου Γεωργίου ρίχνουν πραγματικά έξυπνους "τόμαχοκ" κατά του ΝΑΤΟ, της ΟΝΕ, της "εκσυγχρονισμένης" κυβερνητικής πολιτικής και ενάντια σ' άλλα στραβά κι ανάποδα των ημερών μας, λ.χ., το Χρηματιστήριο και τις εισαγόμενες διοξίνες των μονοπωλίων. Θερμότατα, γιατί η σκηνοθεσία του Φώτη Μεταξόπουλου "οδηγεί" έξυπνα τα έξυπνα "όπλα" της σάτιρας. Θερμότατα, γιατί οι άξιοι ηθοποιοί, χωρίς "λάθος" στόχους, τα "βομβάρδισαν" όλα αυτά, με "στρατηγό" επί σκηνής τον Κώστα Βουτσά,"υποστρατήγους" τους Στάθη Ψάλτη, Παύλο Κοντογιαννίδη, Τζέση Παπουτσή, Ελένη Φιλίνη, Αθηνά Μαυρομάτη και άλλους "αξιωματικούς". Επίσης ο Βασίλης Παϊτέρης μελώδησε λαϊκά τα δρώμενα.

Ανάμεσα στους επισήμους της πρεμιέρας ήταν η ΓΓ του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,οι Δημήτρης Κουτσούμπας (μέλος του ΠΓ και διευθυντής του "Ριζοσπάστη"), Στάθης Βαμβέτσος (μέλος της ΚΕ και διευθυντής του "902 Αριστερά στα FM"), Θανάσης Παφίλης (μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΕΕΔΥΕ), οι οποίοι συνεχάρησαν θερμά τον Κώστα Βουτσά και τους άλλους ηθοποιούς. Επίσης, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ν. Γκελεστάθης, Β. Μαγγίνας, Γ. Διακουμάτος, Γ. Καρατζαφέρης, Θ. Κατσανέβας,ο Τίτος Αθανασιάδης (σύμβουλος έκδοσης - διευθυντής Πολιτικού Τμήματος της "Απογευματινής") και πολλοί καλλιτέχνες.

Η Αλέκα Παπαρήγα,σχολιάζοντας την παράσταση, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: "Οπου υπάρχει πολύ γέλιο κρύβεται και πολύ δράμα. Ενας τρόπος να αποδώσεις μια δραματική κατάσταση είναι και μέσα από τη γελοιοποίησή της. Είναι κι αυτός ένας τρόπος κινητοποίησης".


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org