Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θερινές μελωδίες

Με συναυλία της ορχήστρας εγχόρδων "Οι Σολίστ της Πάτρας" ανοίγει και τυπικά σήμερα (9.30μμ), στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, το "Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας". Με σολίστ τον Δημήτρη Σγούρο στο πιάνο και τον Σωκράτη Ανθη στην τρομπέτα και υπό τη διεύθυνση του γνωστού Λιθουανού μαέστρου Σαούλιους Σοντέκις,η ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα των Σοστακόβιτς, Μότσαρτ, Ράατς κ. ά.

Σήμερα (9μμ), εξάλλου, η Καμεράτα θα δώσει συναυλία στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο του "8ου Φεστιβάλ Ναυπλίου". Η αυλαία του Φεστιβάλ θα κλείσει αύριο (9μμ) με συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής,στην πλατεία Αρβανιτιάς. Σε διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου και με ερμηνευτές τους Μανώλη Μητσιά, Ελένη Δήμου, Μαρία Σουλτάτου, Στέλιο Διονυσίου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη.

  • Αύριο (8.30μμ), στο θέατρο "Χώρα" (Αμοργού 18, Κυψέλη) θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της τάξης της Μελοδραματικής του Εθνικού Ωδείου, υπό τη διδασκαλία του Κώστα Πασχάλη.Οι μαθητές θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από όπερες, σε διδασκαλία της Μπήλιως Μωραϊτη. Είσοδος ελεύθερη.
  • Τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο του με τίτλο "Ανεμοδείκτης", άλλα παλιότερα, καθώς και αγαπημένες δημιουργίες των Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου, Λοϊζου, Περίδη, Καλδάρα, Σαββόπουλου, Μάλαμα, Ζούδιαρη, Κατσιμίχα θα παρουσιάσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης,την Τρίτη (9.30μμ), στο "Κατράκειο".

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ