Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξάγουν την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου σε Επερώτηση για την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού

Και στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας θέλει να εξάγει την αντιεκπαιδευτική της μεταρρύθμιση η κυβέρνηση, υποχρεώνοντας και τους μαθητές των σχολείων αυτών να εξεταστούν στη Β Λυκείου, όπως οι εδώ μαθητές.

Την κυβερνητική πρόθεση αποκάλυψε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου μιλώντας κατά τη διάρκεια Επερώτησης της ΝΔ για την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων του εξωτερικού. Ο βουλευτής αφού ανέπτυξε την πρόταση του ΚΚΕ γενικά για την εκπαίδευση των ομογενών ζήτησε για τη μεταβατική περίοδο, οι εξετάσεις στη Β Λυκείου να γίνονται από τα σχολεία φοίτησης των μαθητών, από τους καθηγητές τους και οι βαθμοί να μην συνυπολογίζονται στο απολυτήριο. Επίσης οι απολυτήριες εξετάσεις στη Γ Λυκείου να γίνονται κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε όλη τη διδακτέα ύλη και σε όλα τα μαθήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η ισοτιμία των μαθητών των λυκείων ημεδαπής και αλλοδαπής. Πρότεινε δε να εξακολουθήσουν να ισχύουν οι προϋποθέσεις και τα ποσοστά εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων.

Αναπτύσσοντας την πρόταση του ΚΚΕ συνολικά για την εκπαίδευσή τους, είπε ότι αυτή δικαιώθηκε στην πορεία του χρόνου, κάτι που αναγνωρίζουν και άλλες δυνάμεις. Το ΚΚΕ εδώ και 30 χρόνια προτείνει: Την ένταξη των Ελληνόπουλων του εξωτερικού στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υποδοχής, με παράλληλη εξασφάλιση, με διακρατική συμφωνία, της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού από Ελληνες εκπαιδευτικούς μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα αυτών των σχολείων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org