Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποτρόπαιες κυβερνητικές δηλώσεις για το ΝΑΤΟικό έγκλημα

Σύνηθες επεισόδιο θεωρήθηκε ο βομβαρδισμός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επέρριψε ευθύνες και στα θύματα!

H ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη βάψει τα χέρια της με το αίμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας, χτες και με το αίμα των εργαζομένων στη γιουγκοσλαβική τηλεόραση. Ετσι και οι κυβερνητικές αντιδράσεις έχουν την αξία τής, εκ των υστέρων, "συμπάθειας" των δολοφόνων για τα θύματά τους. Πολύ περισσότερο όταν το έγκλημα είναι όχι μόνο προσχεδιασμένο, αλλά και "εν ψυχρώ" εκτελεσμένο.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης Νίκος Αθανασάκης,θεωρώντας, προφανώς, το βομβαρδισμό του κτιρίου της γιουγκοσλαβικής τηλεόρασης σαν ένα σύνηθες επεισόδιο, το μόνο που βρήκε να πει ήταν: "Το σχόλιό μας στις περιπτώσεις αυτές, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις των βομβαρδισμών, πολύ περισσότερο όταν έχουμε και θύματα αμάχους, είναι η επισήμανση της τραγικότητας όλων αυτών των εξελίξεων και της ανάγκης να προχωρήσουν οι διαδικασίες για πολιτική λύση"...

Το μέγεθος της πρόκλησης, που συνιστά αυτή η δήλωση, αυξάνει, αν σκεφθεί κανείς ότι ο κ. Αθανασάκης εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου είναι και εκπρόσωπος του υπουργείου Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης, την ώρα που η ενημέρωση ήταν το θύμα του κτηνώδους ΝΑΤΟικού βομβαρδισμού στην καρδιά του Βελιγραδίου.

Μια καθ' όλα απαράδεκτη δήλωση για την "εν ψυχρώ" δολοφονία των εργαζόμενων στη γιουγκοσλαβική τηλεόραση έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης,ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι μερίδιο ευθύνης έχουν και τα ίδια τα θύματα, αφού ...δεν έκαναν καλά τη δουλιά τους!

Συγκεκριμένα ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε: "Πιστεύω ότι η επίθεση που έγινε εναντίον του τηλεοπτικού συστήματος είναι βαρύ πλήγμα εναντίον της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Και με την έννοια αυτή, είναι πολύ λυπηρό το γεγονός. Ελεύθερη δημοσιογραφία, με την έννοια του ότι ακούγεται αυτή τη στιγμή μόνο η αμερικανική πλευρά".

Επειδή όμως, προφανώς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αισθάνθηκε ότι μ' αυτά τα λόγια μπορεί να κατηγορηθεί για... μονομέρεια συμπλήρωσε: "Οχι ότι υπήρχε ελεύθερη δημοσιογραφία και ελεύθερος τύπος μέσα στη Γιουγκοσλαβία, για να μην υπάρχει παρεξήγηση"!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ