Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γκανγκστερική - τρομοκρατική επίθεση

Συνέντευξη Τύπου εκπροσώπων των συνεργαζόμενων οργανώσεων των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στον Τύπο

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα βαρύ, φορτισμένο κλίμα, όπου ξεχείλιζε η οργή και η αγανάκτηση, οι εκπρόσωποι όλων των οργανώσεων των εργαζομένων στις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, κατάγγειλαν το βάρβαρο βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων της γιουγκοσλαβικής τηλεόρασης στο Βελιγράδι, το στυγερό έγκλημα των αμερικανοευρωπαϊκών κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που είχαν οργανώσει οι Ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ, με αφορμή την αποστολή σημαντικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Γκλαβάς, δήλωσε συγκλονισμένος καθώς τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ επιτέθηκαν εν ψυχρώ, απροειδοποίητα κατά του τηλεοπτικού ραδιομεγάρου του Βελιγραδίου όπου 600 και πλέον δημοσιογράφοι εργάζονται και μπαινοβγαίνουν όλες τις ώρες του 24ώρου, όπως είπε. Εκανε λόγο για εγκληματικούς εγκεφάλους που θέλουν να σπέρνουν τον όλεθρο σ' όλο τον κόσμο. Αλλά η υποκρισία έχει τα όριά της! Δεν είναι δυνατόν όλοι εκείνοι που επαγγέλλονται τη δημοκρατία να βομβαρδίζουν και να πλήττουν τους δημοσιογράφους που πασχίζουν για την αλήθεια και την ενημέρωση του κόσμου, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Σύσσωμη η ελληνική δημοσιογραφία καταγγέλλει και διαμαρτύρεται με οργή και αγανάκτηση για το τρομερό έγκλημα, υπογράμμισε. Τέλος, αφού σημείωσε ότι τα γεγονότα θα εξεγείρουν όλους τους δημοσιογράφους και όλους εκείνους που συνοδεύουν τις κραυγές και την οδύνη μας σ' όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν σειρά ενεργειών οργής και διαμαρτυρίας για το έγκλημα προς όλους εκείνους που πρέπει να λάβουν το μήνυμα.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Ν. Κιάος, σημείωσε την κλιμάκωση των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ από τους στρατιωτικούς στόχους σε πολιτικούς, φθάνοντας και στο βομβαρδισμό της τηλεόρασης. Και κάλεσε να φωνάξουμε όλοι μαζί να σταματήσει το μακελειό.

Ο Ορ. Φαράκος, πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ,χαρακτήρισε το βομβαρδισμό της γιουγκοσλαβικής τηλεόρασης "γκανγκστερική επίθεση, που αποτελεί πλήγμα κατά της ελευθεροτυπίας. Θέλουν να πλήξουν την αλήθεια και να επικρατήσει το ψεύδος", είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα στη Γιουγκοσλαβία δε συντελείται ένα έγκλημα απλώς. Οι ενέργειες του ΝΑΤΟ είναι τρομοκρατικές ενέργειες, είναι βαρβαρότητα, χωρίς τέλος, που πλήττει αδίστακτα αθώους ανθρώπους, ένα λαό, παιδιά, γυναίκες και σημαδεύει το μέλλον, τονίστηκε από άλλους εκπροσώπους και υπογραμμίστηκε: "Τα 50 χρόνια του ΝΑΤΟ γιορτάζονται με βομβαρδισμούς ακόμα και δημοσιογράφων. Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Και δεν είναι μόνον η Αμερική, ο Κλίντον και ο Κλαρκ, αλλά και η ΕΕ που βομβαρδίζουν. Πρέπει να συντονίσουμε τη δράση μας και με άλλους φορείς, όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο με όλους τους άλλους εργαζόμενους".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ