Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Απρίλη 1999

Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Ο ιμπεριαλισμός θα είναι ο τελικός ηττημένος!

Ο τελικός ηττημένος στον πόλεμο αυτό Θα είναι το ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστές, τόνισε χτες, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης, από το Βελιγράδι, όπου βρίσκεται επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος και είχε συναντήσεις με ηγεσίες κομμάτων και εκπροσώπων άλλων φορέων.


ΣΕΛ.  5

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ
για ανάπτυξη του αντιπολεμικού κινήματος

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητά από όλα τα κόμματα να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους σε συγκεκριμένα ζητήματα και τα καλεί σε συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων. Προτείνει μόνιμη επαφή, ώστε να εκφράζεται πιο ουσιαστικά η διαπλοκή της δράσης των κινημάτων με τις δυνάμεις των πολιτικών κομμάτων

H Συντονιστική Επιτροπή κατά του Πολέμου που αποτελείται από εκπροσώπους 100 μαζικών και κοινωνικών φορέων, παίρνοντας υπόψη την κρισιμότητα των εξελίξεων, απευθύνθηκε χτες, στα πολιτικά κόμματα της χώρας. Η επιστολή που στάλθηκε προς τους Κ. Σκανδαλίδη, Κ. Καραμανλή, Αλ. Παπαρήγα, Ν. Κωνσταντόπουλο, Δ. Τσοβόλα και Αντ. Σαμαρά, επισημαίνει ότι δεν αρκούν οι γενικές διακηρύξεις κατά του πολέμου, αλλά χρειάζεται τα πολιτικά κόμματα και όλοι όσοι τάσσονται με αυτή τη θέση, να τοποθετηθούν συγκεκριμένα στα παρακάτω:

  • Η κυβέρνηση να άρει αμέσως την υποστήριξή της με την υπογραφή της στην απόφαση του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο.
  • Να επιστρέψει αμέσως το Α/Τ "Θεμιστοκλής" που βρίσκεται στην Αδριατική, κάτω από τις διαταγές του ΝΑΤΟ.
  • Να σταματήσει οποιαδήποτε διευκόλυνση προς το ΝΑΤΟ από το ελληνικό έδαφος, τη θάλασσα και τον εναέριο χώρο. Καμιά χρησιμοποίηση λιμανιού, αεροδρομίου, οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου για την παροχή υπηρεσιών ή μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων και εφοδίων.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.
  • Καταδίκη του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το οποίο καταργούνται τα όρια δράσης του και δίνεται η δυνατότητα επέμβασής του παντού, στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών, παρακάμπτοντας ακόμα και τον ΟΗΕ.

ΣΕΛ.  2,    3

Προσφορά
  • Οι Β. Λ. και Μ. Β. προσφέρουν στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών, 500.000 δρχ. στη μνήμη του αγωνιστή παππού τους Χ. Π.

Κατάπτυστη δήλωση Σημίτη

Προσέξτε τι δήλωσε ανήμερα της 21ης Απρίλη, στη Νέα Υόρκη, ο σύγχρονος κήρυκας του αντικομμουνισμού και του διχασμού του ελληνικού λαού, ο Ελληνας πρωθυπουργός, προσπαθώντας να απαντήσει σε ερώτημα γιατί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι ενάντια στη ΝΑΤΟική επέμβαση:

"Αυτό που βαρύνει σημαντικά στην ελληνική κοινή γνώμη, είναι η εμπειρία που έχουν αποκομίσει οι Ελληνες τα τελευταία 40-50 χρόνια, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου. Εμείς, είχαμε έναν εμφύλιο πόλεμο, γιατί το ΚΚΕ προσπάθησε να καταλάβει την εξουσία με τη βοήθεια της Σοβιετικής Ενωσης, της Βουλγαρίας και της Γιουγκοσλαβίας.Η έκβαση του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα σάς είναι γνωστή. Οι συντηρητικοί επιβλήθηκαν βοηθούμενοι από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία..."!

Ο κ. Σημίτης, βάλθηκε να ξεπεράσει και αυτόν το ναζιστή Γκαίμπελς, ανατρέποντας την ιστορική αλήθεια και μάλιστα μέσα από το ιμπεριαλιστικό άντρο των μακελάρηδων των λαών! ΝΤΡΟΠΗ!



Ανοιχτή επιστολή 120 ανθρώπων των Γραμμάτων, πανεπιστημιακών δασκάλων, και πολιτικών όπως ο Βρετανός βουλευτής Τόνι Μπεν και άλλοι, κύρια από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ζητά τον τερματισμό της δράσης του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Οπως επισημαίνουν, "είναι παράνομη και επικίνδυνη για όλη την περιοχή"


ΣΕΛ.  24
Αθωώθηκαν και τα τέσσερα μέλη της ΚΝΕ

Οι στημένες κατηγορίες για "σύσταση συμμορίας" και "διακεκριμένη φθορά" δεν μπόρεσαν να υποστηριχτούν από τους αστυνομικούς - μάρτυρες κατηγορίας. Αντίθετα ενισχύθηκε η εκτίμηση ότι με κυβερνητική εντολή η αστυνομία στήνει κατ' επανάληψη "καρτέρι" σε Κνίτες που διαδηλώνουν ή γράφουν συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το βρώμικο πόλεμό τους στα Βαλκάνια.


ΣΕΛ.  10   -   11
ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
Θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα

Εντείνουν συνεχώς τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς οι αμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες, ενώ ολοένα και περισσότερο, οι τελευταίοι, προσλαμβάνουν "προσωπικό" χαρακτήρα. Χτες τα ξημερώματα, εκτός κατοικημένων περιοχών της Πρίστινας, του Νόβι Σαντ και άλλων πόλεων, με ανεξακρίβωτο αριθμό θυμάτων, βομβαρδίστηκε και η προεδρική κατοικία, στη συνοικία Ντέντιγιε, στα περίχωρα του Βελιγραδίου.


ΣΕΛ.  20   -   21

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ